Tingbjerg får nyt Kulturhus og bibliotek til næste år

 

Beskrivelse: http://bha.dk/artikler/Upload/7201634_cobe_news_new_culture_house_in_copenhagen_04.gif 

Tingbjerg får nyt Kulturhus og bibliotek i 2015. Kulturhuset er et fælles projekt mellem Københavns Kommune og de lokale afdelinger af de almene boligselskaber bl.a. Københavns største boligorganisation, fsb. Kulturhuset bliver det nye samlingssted for beboerne, og det kommer til at samle lokaler til aktiviteter, skole, bibliotek og svømmehal. Tingbjerg Heldagsskole skal desuden bruge det nye bibliotek som skolebibliotek.

 

Der er tale om et utraditionelt byggeri, der vil markere sig i den samlede bebyggelse og så alligevel passe ind. Bygningen bliver nærmest tragtformet og med gule teglsten, som kendetegner området. Huset bliver meget åbent, idet man både udefra og indefra kan se, hvem der færdes i huset.

 

Kulturhuset bliver på 1500 m2 og forventes at stå færdigt i maj 2015. Det er arkitektfirmaet COBE har tegnet huset og står for opførelsen.

 – Det er en helt ny måde at tænke bibliotek, lokaler til beboeraktiviteter og skole sammen på, siger Pia Nielsen, fsb’s direktør for drift, byg og jura. – Det giver et kraftcenter med et utal af måder at bruge det på for områdets beboere.

 

Når huset står færdigt, etablerer boligafdelingerne og Københavns Kommune en forening, der skal drive huset. Kommunen betaler derudover særskilt for drift af husets bibliotek.