En formand og institution i Brønshøj Boldklub takker af i aften

 

rybFinn Ryberg takker af i aften. (Foto: Henrik Haslund)

                                                                      untitled

FODBOLD: Mandag den 24. februar 2014 bliver en mærkelig dag for Brønshøj Boldklubs formand gennem 33 år, Finn Ryberg, når han i aften abdicerer ved klubbens generalforsamling efter en epoke, som står for noget ganske enestående ikke bare indenfor BB – men for dansk fodbold i almindelighed.

Det har været en lang rejse med triumfer og skuffelser, opture og nedture. Men uanset hvilken vej pilen har vendt, så har Ryberg siddet urokkeligt på tronen og forsøgt at skabe den ro og orden, der skal være i en stor klub.

Der er ingen tvivl om, at det bliver en tung arv at skulle leve op til, når den ny formand – som efter alle solemærker at dømme bliver Jan Juul (Jørgensen) – træder til.

Netavisens redaktør har fulgt Finn Ryberg i alle årene, og der må bestemt lettes på hatten og bukkes over et langt og stabilt arbejde gennem de mange år. Ingen har ligesom placeret sig som kronprins til formandens trone, for man har altid sagt til sig selv – Ryberg går ingen steder. Men med en alder på 73 år – selvom han stadig holder sig godt – så kommer tidspunktet, hvor man gør sig sine overvejelser. Det er sten sikkert, at disse overvejelser har været fremme før, men nu er det bare alvor og definitivt.

Godt nok er netavisens billedarkiv ikke kæmpe stort, men vi har da fundet nogle enkelte glimt fra den afgående Rybergs lange karriere som formand for den klub, han og det meste af Brønshøj elsker.

Og med disse billeder skal der her fra lyde en stor tak for et stort og ikke mindst stabilt stykke arbejde fra Rybergs side, et arbejde, som har givet ham flere hæderspriser indenfor dansk fodbold.

 

                                                        En kort tur gennem Memory Lane                                                           

oktober diverse 196

Københavns tidligere kultur- og miljøborgmester Pia Allerslev har tit aflagt Tingbjerg Ground et besøg, og hver gang var Finn Ryberg selvfølgelig ved hendes side.

SONY DSC

Ved alle større begivenheder i BB har tingene naturligvis været ledet af formanden. Som her, hvor han kunne præsentere en aftale med bydelens store virksomhed Radiometer.

SONY DSC

Et andet stort højdepunkt var, da verdensberømte Pelé besøgte Brønshøj Boldklub og Tingbjerg Ground. Her måtte Ryberg folde sig ud med en flot tale – på engelsk !!

021

Netavisens redaktør vil æde sin gamle hat på, at dette motiv skildrer det, Finn Ryberg gennem alle årene har holdt mest af – sejrstalen i omklædningsrummet efter en kamp, hvor de sort/gule har sejret.

tøm kortet 2.1.2013 016

Sammen med Pia Allerslev igen ?? Jamen der var som nævnt flere store lejligheder til borgmesterbesøgene. En af de helt store var indvielsen af lysanlægget på Tingbjerg Ground. Da mikrofonen svigtede på grønsværen, måtte talerne holdes fra speakerboksen. Men det gik.

Ryberg ved opryk

Og selvfølgelig med på Østerbro Stadion, da BB sikrede sig oprykning til 1. division. Ryberg står til højre for spilleren med pokalen i baggrunden i rød jakke .. (foto: Thomas Brygger)

1415100_10202469758603773_505129424_o

At være formand for en stor klub som Brønshøj kræver, at man har ordet i sin magt. Og Ryberg har i tidens løb holdt et utal af taler. Her er det for verdens supportere – Hvepsenes juleafslutning, hvor en del af førsteholdets spillere bakker op. (foto: Henrik Haslund)

SONY DSC

Et kæmpe højdepunkt var, da Brønshøj Boldklub fyldte 90 år. Det blev fejret med en kæmpe fest i Grøndal Centret. Her ses Ryberg sammen med en anden af klubbens store personligheder gennem tiderne, John Bengtsson.

IMG_0701

Fra forhandlingerne i midt halvfemserne omkring en evt. fusion mellem Brønshøj, Vanløse og Avarta. Den blev ikke til noget, og en del af forklaringen dengang har nok ligget i den uundgåelige klubfølelse. Det er Finn Holm Sørensen, VIF tv. og netavisens redaktør i midten.

mappe-28_-oktober-2013-190

Ved sponsor arrangement sidste efterår måtte Finn Ryberg også lige forbi og hilse på. Her er han sammen med Erhvervsklubbens formand Kim Madsen i midten og filialdirektør Christian Barret, Arbejdernes Landsbank

SONY DSC

Fodboldsnak på “højeste niveau” – og selvfølgelig om BB ! Der har været mange af den slags gennem årene, og samarbejdet mellem netavisens redaktør og formanden har altid været fortræffeligt, og altid en fornøjelse – også selvom der til tider var ret så tunge og vigtige ting at tale om. Økonomi og spillere er altid et hot emne ..

                                untitled                    

                                    BRØNSHØJ BOLDKLUB’s formænd 1919-2013 

Julian Suhr

1919-20 

Svend V. Olsen

1920

Alfred Kristjansen

1920-27

Svend Aage Mortensen

1927-37

Svend Hartmann

1937-39 

Gunnar From

1939-40

Svend Hartmann

1940-44 

Egon Mortensen

1944-53

Erik Rasmussen

1953-65

Henrik Jespersen

1965-80

Finn Ryberg

1980 –