Husums træner: Det bliver de små marginaler, der kommer til at afgøre det hele !

 
 
   Martin Kröger
 
Som vi lovede i sidste uge, bringer vi her en snak med Husums unge træner Martin Kröger, der sammen med sit mandskab står foran en gyser af en forårssæson. Kan de blå/hvid stribede mon leve op til meritterne i 2013 ?
Det var en rolig og fattet træner, vi talte med, og som åbenbarede sine mange tanker for 2700-netavisens læsere. Man er i hvert fald ikke i tvivl om, at der her er tale om en Husum klubmand helt ind i hjertet.
 
17 skud fra højrebenet til Martin Kröger:
 
I januar måned sidste år – hvad gik du da og tænkte omkring Husum Boldklub. I lå jo ganske godt.
 
Jeg tænkte, at alt var gået temmelig stærkt, og havde også mine bekymringer, om vi var blevet bygget op på et for svagt fundament. Hele klubben var jo på et halvt år røget ind i en udvikling, det normalt tager 1-2 år at komme igennem. Spillermaterialet og opbakningen var på plads, men når tingene går så stærkt, kan man godt risikere at glemme noget i processen.
 
Strejfede den tanke dig, at du måske selv skulle være træner for holdet ?
 
Ikke før at jeg hørte om, at det var kommet på tale. Jeg havde hele tiden tankerne på, at jeg skulle fortsætte med at spille og være assisterende træner.
 
Fornemmede du, at I kunne avancere til Serie 1 ?
 
Ja det var jeg aldrig rigtig i tvivl om. Jeg synes, vi var et niveau bedre end de andre hold i serie 2. Og vores bedste spillere var også klasser over det niveau, rækken byder på. Og da vi så først ramte en stime, hvor vi følte os uovervindelige, blev vi simpelthen umulige at slå. 
 
Var jeres supporterklub begyndt at røre på sig ?
 
Ja den kom sådan lidt ud af det blå. Vi havde for en håndfuld år tilbage også en lille gruppe, der tog med ud og så vores kampe og skabte lidt god stemning. Men det de har fået bygget op nu, er jo helt vanvittigt. Det begyndte sådan for alvor i de sidste 7-8 kampe af efterårssæsonen sidste år, og  det gav os et kæmpe boost. Lige pludselig var det ikke kun de 14 der var udtaget, der kæmpede for klubben, men også de 2-300 der stod på sidelinjen.
 
Hvem fandt på al den festivitas til hjemmekampene ?
 
Der er mange, der har budt ind med ideer til, hvordan man kunne gøre det lidt sjovere at komme ud og se en serie kamp. Primært er det, at det er Mads og Kim fra Husum Support, og så klubbens formand John Ø der har stablet det på benene. Så kom vores DJ Torben Børner på banen, og han har virkelig ydet en indsats ud over det sædvanlige med at sætte udstyr op og pille det ned til hver hjemmekamp. Og så har klubbens tut også sørget for, at folk har haft mulighed for at få lige, hvad hjertet lyster af mad og drikke.
 
På et tidspunkt forrige år lignede Husum en klub en opløsning. Så vendte bøtten pludselig. Hvad skete der ?
 
Ja i hvert fald vores senior afdeling. Jeg tog en beslutning om at prøve at få fat i nogle af de spillere, der havde søgt væk fra klubben, og det lykkedes heldigvis, og derfra kender vi historien.
 
Hvornår traf du den beslutning selv at ville overtage trænergerningen ?
 
Det skete efter sæsonafslutningen sidste år, hvor jeg blev tilbudt det af klubben. Jeg var ikke et sekund i tvivl, da jeg følte, at jeg havde en masse ting at byde ind med. Der var nogle krav fra truppen og klubben, blandt andet at jeg ikke skulle være spillende træner, men det tog mig ikke mange sekunder at acceptere det. Og jeg har absolut ikke fortrudt det.
 
Hvordan reagerede spillerne ?
 
De har taget fantastisk imod det. Jeg havde nogle ting, jeg gerne ville ændre i forhold til, hvordan vi førhen har kørt tingene, og det har krævet meget af spillerne i forhold til deres seriøsitet og lign. Men de har været helt fantastiske at arbejde sammen med, og jeg tror efterhånden, at de begyndt at forstå, hvad det er, vi skal hen imod.
 
Hvad er forskellen på at spille på holdet – og være træner ?
 
Det er to ting, der slet ikke kan sammenlignes. Som spiller kan du sagtens have en offday hist og pist til kampe og træning, men har du det som træner, smitter det straks af på hele truppen. Så det kræves, at man konstant bringer sit A-game til både træning og kamp. Jeg synes egentlig ikke, det har været svært at skulle træne spillere, man har spillet sammen med, jeg synes vi har fundet en naturlig balance uden at gøre et stort nummer ud af det.
 
Hvad har været dine styrker i trænergerningen ?
 
Min styrke i starten var, at jeg kendte alle spillerne på holdet ud og ind, så jeg vidste, hvor deres evner satte grænser hver især. Nu føler jeg, at jeg allerede har fået bygget en hel del på, specielt på den taktiske forberedelse til kampene. Jeg gør meget ud af, hvordan vi skal spille modstanderne ud fra deres svagheder eller styrker, og der synes jeg, vi blev rigtig stærke i den sidste halvdel af sæsonen. Jeg har haft stor fordel  af, at vi har haft Christian Taylor inde over som en coach for mig, og han har givet mig utrolig mange værktøjer at arbejde med, specielt på det mentale plan. Han har også gået ind og hjulpet spillerne med at optimere nogle ting hos dem, så jeg tror, at vi kan få meget ud af det samarbejde med ham.
 
Hvis du skal karakterisere den trup, du har i dag, hvad vil du så sige er dens styrke og svaghed ?
 
Vores styrke er uden tvivl, at vi er en meget homogen trup, hvor alle er på bølgelængde og vil arbejde for hinanden. Og så synes jeg, at vi er blevet dygtigere til at diktere kampene og være det dominerende hold. Vores svaghed det sidste halve år har klart været, at vi har misbrugt for mange chancer. Og så skal vi være klart bedre til at udnytte de perioder i kampene, hvor vi er ovenpå. Men vi har masser af andet at tage fat i, og det glæder jeg mig til at komme i gang med. 
 
I ligger til oprykning til KS – og foråret bliver meget afgørende. Hvad tror I selv ?
 
Ja men det er utrolig tæt, og det er marginaler, der kommer til at afgøre det. Jeg mener bestemt, vi er gode nok til at blande os i de pladser, der skal afgøre det, men om vi heldige nok, må tiden vise.
 
Hvordan kan I holde et så højt tilskuergennemsnit ? Det er højere end f.eks. Vanløses i 2. division.
 
Det er også helt utroligt. Jeg tror lidt, at supporterne og spillerne ser det som et fælles projekt, og begge parter sætter lige meget ære i kampene. Det er et fantastisk fællesskab der er blevet skabt, og med de tanker Husum Support og klubben går med, så tror jeg kun vi har set starten.
 
Fortsætter du som træner efter sommerferien ?
 
Ja jeg er blevet enig med klubben om en 2 årig aftale, der mangler kun underskriften. Så jeg glæder mig meget til at videreudvikle det projekt vi har. 
 
Er der forstærkninger på vej ?
 
Ja men jeg må vente med at se til vi starter op før jeg er helt sikker.
 
Hvordan tror du selv, det ender med i foråret. Rykker I op i KS ?
 
Fortsætter vi udviklingen så har vi rigtig store chancer, vi vil i hvert fald jage muligheden til sidste åndedrag.
 
Er der noget, du vil sige her til sidst ?
 
Ja tak – så vil jeg lige benytte mig af muligheden for at takke de sponsorer, der har støttet os i 2013. Det har gjort en kæmpe forskel for klubben, at man også begynder at få støtte fra lokalsamfundet. Nu er Emil Pedersen gået ind i arbejdet med sponsorerne, og det ser ekstremt lovende ud.
Nu håber vi, at folk i lokalområdet stadig vil støtte op om holdet og komme ned og se vores kampe. Vi har brug for al den hjælp, vi kan få til at vinde de vigtige kampe, der venter ..
 
Sidste: Og så skal vi jo lige have med, at Husum Boldklub for et par dage siden forlængede kontrakten med Martin Kröger for de næste to år … Nederst ses det lovende mandskab før den nye sæson 2013/2014.
 
husum bold