Skal Brønshøj Boldklub tænke fusion i fremtiden ?

– og hvis ja – hvem skal man så fusionere eller overbygge med ?

IMG_0701

Fra seneste snak om en evt. fusion eller sammenlægning. Det var et møde omkring midten af halvfemserne under Vanløse Idrætsparks tribune, hvor daværende formand for VIF, Finn Holm Jørgensen og BB’s formand Finn Ryberg drøftede muligheder med Flemming Antony som initiativtager. I første omgang var ideen kun at skulle omfatte BB og VIF, men Avarta kom også ind i billedet og tilbød endda at komme med den første million. Det havde været et stærkt trekantområde, man dermed kunne have fået med Vanløse Idrætspark som det centrale stadion. Selv navnet på den evt. nye klub var allerede fundet – FC Alliancen ! Det var lang tid før andre klubber herhjemme begyndte at bruge navnet Alliancen. Lysten hos VIF og BB var imidlertid ikke større, end at det hele løb ud i sandet. Det var lidt nostalgi – lad os springe frem til i dag.

 

FODBOLD: Det er jo egentlig en mærkelig situation, bydelens fodboldflagskib står i. For rent sportsligt er man placeret i landets næstbedste fodboldrække, men Brønshøj Boldklub er ikke engang den største fodboldklub i lokalområdet.

Det er en trumf Fix kan bryste sig af. Den lille, hyggelige klub på hjørnet af Mosesvinget og Brønshøj Kirkevej er ganske enkelt den største rent medlemsmæssigt. Ovre på Nordrupvej kan Husum Boldklub også notere sig medlemstal, som får folk udenfor bydelene til at undre sig i forhold til BB.

Men døden har en årsag. Grunden til de høje medlemstal i de to mindre klubber er ganske enkelt ungdommen. Mange forældre tør simpelthen ikke lade deres børn spille i Tingbjerg hos BB. Der er for uroligt, lyder det. Så især børn og de helt unge søger til Fix og Husum, og så må BB finde sig i at have en forholdsvis lille ungdomsafdeling.

Sådan var det bestemt ikke i gamle dage. Dengang hørte BB faktisk på grund af en stor ungdomsafdeling til en af de større klubber på Sjælland.   

En lokal fusion

untitled                                         125894                                       30062                              

Der kunne faktisk godt laves en ideel fusion blandt de lokale klubber, så man f.eks. lagde det meste af seniorfodbolden over på Tingbjerg, og så delte ungdoms afdelingen mellem Fix og Husum alt efter alder. Der er uden tvivl folk, som ved, hvordan den slags gøres, og gøres rigtigt ! Men det kræver en velvillighed til dialog omkring emnet. Vi skal jo ikke glemme, at der er noget, der hedder klubtraditioner og historie, og den slags ændrer man ikke bare på sådan lige pludselig.

Men sæt nu indstillingen til projektet er til stede i klubberne ? At klub bestyrelserne godt kan se, at man på længere sigt er nødt til at tænke i de baner. Så er det da bare om at komme i gang med en snak.

Over bydels grænsen ?

I modsat fald kunne BB jo tænke over den mulighed, at man gik over bydels grænsen og lavede et samarbejde med Vanløse IF. Det er to klubber med nære relationer gennem årene, og som samtidig har haft et had/kærligheds forhold – ikke mindst de gange, man har ligget i samme række og har spillet de traditionsrige lokalopgør !

I Vanløse har man også en pæn stor ungdomsafdeling.

VIF

Vi på 2700-netavisen går gerne i spidsen og vil gerne påtage os at indkalde til et orienterende møde, hvor alle kan føle hinanden på tænderne.

Er der blandt læserne meninger for eller imod, så skriv til os på følgende mailadresse:

fa@2700-netavisen.dk