Thomas Ibsen, BB: Godkendt efterår - men vi er til mere

tøm kortet 2.1.2013 271– Kigger vi på starten af denne sæson, hvor vi kun havde et enkelt point efter de første fem kampe, så må man sige, efteråret er godkendt, fastslår Brønshøjs sportschef Thomas Ibsen overfor 2700-netavisen. – Vi ligger seks point over nedrykningsstregen, har en bedre målscore og måske det bedste mandskab i mange år, så jeg ser fortrøstningsfuldt på fremtiden.

FODBOLD: Den 14. januar startede Brønshøjs førsteholdstrup op efter vinterpausen, og det skete med langt størsteparten af den trup, som sluttede efteråret. Næsten hele stammen er intakt, så der er ingen grund til de store panderynker. 

– Mange af de kampe vi tabte i efteråret, kunne ligeså godt være gået til os, fortsætter Thomas Ibsen. – Der var nogle pokkers ærgerlige nederlag i mellem. Men holdet har vist sin styrke, og der er vel ikke det hold i divisionen, vi ikke kan slå på en god dag.

Turbulent 2013

BB var vel nok i 2013 gennem et af de mest turbulente år i klubbens efterhånden snart 95 årige historie. På et tidspunkt, hvor de sort/gule lå på en delt oprykningsplads til Superligaen, dukkede en sag op, som skulle få fatale følger for klubben. En bøde af DBU på 200.000 kroner samt fratagelse af seks vigtige point endte med at sende BB i nedrykningsspillet. Heldigvis lykkedes det for trænerstab og spillere at slå til i det afgørende øjeblik, så opholdet i divisionen kunne forlænges. Men uha. Omtale i alle landets aviser, man ikke ligefrem kunne juble over, gjorde BB til skatte prügelknabe på grund af nogle kørselsregnskaber, man ellers havde fået godkendt af Skat DK i årene før. Lad os ikke gå mere i dybden nu, men bare konstatere, at udfaldet af sagen ikke var til fordel for den hæderkronede gamle klub. Og at et uhyre blodfattigt DBU siden har været nærmest handlingslammet, hver gang talen kom hen på andre klubbers måde at håndtere økonomien på.

Cadeau til spillere og trænere

– Ja det var ikke ligefrem det, jeg havde ventet at skulle opleve som sportschef i BB, fortsætter Thomas Ibsen, – men det gav da noget erfaring og hår på brystet. Her blev brugt energi på alt andet end det sportslige, og det var knapt så morsomt. Derfor en stor cadeau til spillere og trænere, at vi formåede at holde os oppe. Det er et overstået kapitel, og nu skal vi tænke fremad. Vi har en stærk og homogen stamme på divisionsholdet til forårets kampe, og lad mig bare nævne, at ni af de spillere der var med i den sidste kamp mod HB Køge, fortsætter ! Af spillere som ikke er til disposition, kan med sikkerhed nævnes Michael Tørnes, Danni König, Carlos Garcia, Casper Høyer og Søren Weibel. Så jeg er fuld af fortrøstning, slutter Thomas Ibsen.

tøm kortet 2.1.2013 273

– Vi er helt klar til foråret, lover Brønshøjs sportschef.