Kæmpe TILLYKKE - Husum er i Danmarksserien efter et drama i Husumparken 

Det blev lige akkurat så dramatisk og ulideligt spændende, som man havde frygtet, da Husum lørdag eftermiddag med uafgjort 1-1 mod Skjold sikrede sig den oprykning til Danmarksserien, som er så utrolig fortjent. Trods det rædselsfulde vejr med regn og blæst havde et pænt antal tilskuere vovet sig ud for at støtte de.blåhvide.

Ærgerligt nok – for den kamp kunne i normalt vejr have trukket måske et tusind. Men pyt med det hele – Husum er i Danmarksserien efter en fortræffelig sæson. De eneste virkelige minusser var de to nederlag i oprykningsspillet mod B. 1903 og Rønne. De betød, at forspringet på seks point blev smidt over bord, så den sidste kamp mod den anden oprykningskandidat i Husumparken blev alt afgørende.

Husum var bagud ved pausen, og det var ligesom for svært for spillerne at sætte sig igennem og komme ind i den styrende rolle for alvor. Gæsterne red lidt på den sejrsbølge, de kom med. Men heldigvis skete det fantastiske omkring 10 minutter før tid. Husum fik udlignet til 1-1, og uafgjort var jo nok til en oprykning. Det var Asmat El El Ourgul, der fik scoret det vigtige mål. Men i den periode var hjemmeholdet i undertal, så nerverne hang stadig uden på tøjet. Så det var et befriende fløjt til sidst, der udløste jublen og glæden hos de blåhvide, som fra efteråret kan kalde sig for et Danmarksseriehold.

Netavisen vil senere bringe en reportage fra Husums vigtigste kamp i et halvt århundrede, men indtil da må vi bare springe med den gode nyhed denne lørdag den 4. juli 2020 !