Starthjælp til leg i Husum hver tirsdag

Hver tirsdag eftermiddag trækker Hussein, Salma, Sokaina og Sander i “Husum for Alle-trøjer” og sætter lege i gang for lokale børn. De fire udgør Legepatruljen, og den får flere børn ud at lege under trygge forhold, og de fire unge får værdifuld arbejdserfaring.

FSB_Voldparken_110815_015

Hussein, Salma, Sokaina og Sander er alle en del af Legepatruljen. Legepatruljen er et team af fire unge mennesker, som er ansat i fritidsjobs.  De er med til at lave og styre legene for de yngre børn i områderne Husumgård og Voldparken, og de sørger også for, at børnene kommer sikkert til og fra hjemmet. Legepatruljens hovedformål er at skabe tryg og sikker leg på tværs af aldersgrupper. De unge, der er ansat i Legepatruljen, får til gengæld en uddannelse som legeguide, hvor de lærer konflikthåndtering, hvordan man går forrest i en gruppe og lærer at planlægge. Den større tryghed under Legepatruljens indsats er også tydelig at se. Det er nemlig blevet en populær aktivitet, som mange børn deltager i. Der er indtil videre blevet afholdt basketball, rundbold, skattejagt, stikbold, dåseskjul og vandkamp.

( Legepatruljen er et samarbejde mellem fsb’s boligsociale helhedsplan, Husum for Alle og den kommunale fritids- og ungdomsklub Klub 3’eren. Tryg leg, erhvervserfaring og brobygning til kommunens tilbud til børn og unge er blandt formålene ) ..