Swing i Kapernaumskirken på torsdag

Come SundayDer er jazzmusik i Kapernaumskirken, Frederikssundsvej 45  på torsdag den 19. november kl. 19.30.

Det er jazz trioen Come Sunday, som består af Kjeld Lauritsen, hammond orgel, Jan Harbeck, saxofon og Snorre Kirk, trommer, som kommer på besøg. På programmet er gedigen jazz musik skrevet til kirkerummet af Duke Ellington, Billy Strayhon, Jan Harbeck og Mr. Lauritsen selv. Altså ikke noget med kirke-pop eller bossa rytmer under ”Vor Gud han er så fast en Borg” eller lignende. Det skyldes nok at Kjeld Lauritsen selv faldt i dåbsfadet som lille, og som den professionelle jazz musiker han også er, ønsker at holde stien ren. Så det man får at høre på torsdag i Kapernaumskirken, er lige præcis den ægte vare.

Når gruppen spiller på jazzhusene rundt om i Norden, hedder den noget helt andet, men med kirkerepertoiret, har Kjeld og venner taget navn efter ét af de kendteste numre fra Duke Ellingtons Sacred Concerts: Come Sunday!

For dem, der ikke ved det, er Kjeld Lauritsen én af landets bedste hammond organister, og han behersker som få alle orglets spektre og klangmuligheder. Kunsten er at kunne gå op og ned i styrke, vælge blandt hundredevis af klangmuligheder og bevare intensiteten hele vejen, uden at det bliver plat. Når trioen spiller, sidder man kort sagt fuldstændig optaget, koncentreret, og yderst på bænken!

Der er gratis adgang, og efter koncerten byder kirken på en lille forfriskning.