Synkoperne hilser de lyse tider velkommen med koncert i Pilegården

Tirsdag den 14. maj kl. 19.30 hilser det lokale kor Synkoperne de lysere og varmere dage velkomne med deres traditionelle forårskoncert i Pilegårdens café.

Koret optræder traditionen tro i Kulturhuset Pilegården, hvor de denne gang inviterer publikum en tur op i Salen for at høre koncerten. Her sørger koret for god underholdning i 40 minutter, godt hjulpet af et engageret publikum, som meget gerne synger med på de fællessange, som bliver delt ud. Det hele er rørende billigt. Koret optræder nemlig helst gratis. Sangerne bliver godt bakket op af Mathias Sihvonen ved klaveret og korlederen Lise Rydstrøm dirigerer slagets gang.

Det rytmiske kor Synkoperne startede under Rytmisk Aftenskole tilbage i 1998 og øver fast i Pilegården. Synkoperne er et kor, der ler meget og gerne ad sig selv, men tager deres musik alvorligt. Repertoiret ligger på kanten af poprock, gospel, jazz og latin.

Jazzmust

Blot en god uges tid senere giver Synkoperne i øvrigt stafetten videre til deres kollegaer fra koret Jazzmust. Der er ikke mange dedikerede jazzkor i Danmark, men tirsdag d. 23. maj kl. 20 kan man høre et af dem i Pilegården. Jazzmust er et rytmisk kor med en passion for vokaljazz. For koret er “jazz” et “must” og medlemmerne elsker simpelthen at nørde med tætte klange, skæve akkorder og tryk på 2. og 4. taktslag.

Koret ledes af Iris Bergcrantz, der selv er udøvende jazzsanger, og til at akkompagnere sig har de jazzpianisten Sammy Schroderus fra Sverige.

Der er fri entré til begge koncerter og mulighed for at købe forfriskninger i cafeen. Begge kor hører under Rytmisk Center.