Træbeskæring i mosen - hvem husker ikke motorsavsmassakren for år tilbage ?

forårsommer 2010 037

De fleste husker nok dette syn, som var det i går. Den dag man kom kørende ad Åkandevej eller Mosesvinget og chokeret så, at de fleste af mosens træer havde været udsat for en sand motorsavsmassakre – ja nærmest groft hærværk ! Chokket var dobbelt stort, fordi man i mange år havde været vant til at se de flotte træer stå langs vandkanten, og så pludselig var de blevet både halveret og skamferet. Det skabte en hel del røre, men det er vores overbevisning, at folkene i Teknik- og miljøforvaltningen i Københavns Kommune trods alt lyttede lidt til kritikken. For der blev skrevet og talt meget om det i Brønshøj.

IMG_0824

Nu er man i gang igen blandt andet i Mosesvingert og på Hareskovvejen, men det virker som om, man gør det mere nænsomt og professionelt denne gang. Ingen ønsker vist indenfor Københavns Kommune, at der kommer lige så meget virak ud af det, som første gang man lagde an på træerne. En nedfalden gren i Fælledparken for fire år siden som tragisk nok slog et menneske ihjel, var tilstrækkeligt til, at alle mosens gamle træer pludselig skulle have en omgang. Af sikkerhedsmæssige årsager lød forklaringen.

IMG_0826

I modsætning til dengang har man i dag flere folk sat på, og nu bestræber man sig åbenbart på at få tingene gjort ordentligt. Se blot på de flis bunker som ligger ved siden af de beskårne træer på billedet under og sammenlign det så med øverste billede.

Utterslev mose træfældning 1

Sådan så der ud på Hareskovvejen, da vi kom forbi. Her mangler man lige at få lavet flis af de amputerede grene. (Billedet her under) ..

Utterslev træer 2

Træbeskæringen fortsætter et stykke tid endnu.