Vejret holdt og gav en hyggelig Sankthansaften i bydelene

Mange Sankthans arrangører har den seneste tid gået rundt med nerver på, for ville det lunefulde danske sommervejr ødelægge for meget ? Men heldigvis var vejrguderne milde, og det lykkedes faktisk at holde en hyggelig midsommeraften flere steder i bydelene.

                                                           
                                                IMG_1932

2700-netavisen lavede en lille smuttur til de steder, hvor der traditionelt er mange mennesker på en sådan aften. Så vi startede på Bellahøj Friluftsscene, hvor Socialdemokraterne akkurat som de foregående år havde stort arrangement. Indrømmet – så var vi nok en anelse for tidligt på den, for mellem kl. 20 og 20.30 havde der ikke indfundet sig ret mange. Men vi så, at flere var på vej. Båltalen skulle i følge programmet holdes af overborgmester Frank Jensen kl. 21, mens bålet ville blive tændt kl. 21.15. 

Så vi tog videre til et andet sted, hvor der også traditionelt plejer at være pænt med mennesker, nemlig i mosen, hvor Enhedslisten står for arrangementet. Og her blev vi meget imponeret.

   IMG_1934       IMG_1935

Og her blev vi meget imponeret. På græsarealerne i Pilesvinget stod hundredevis af cykler, mens biler holdt parkeret overalt. Det simpelthen vrimlede med folk i alle aldre. Flere sad på græsset og nød maden og en øl eller sodavand, mens der blev budt på musik fra den scene, man havde opstillet til lejligheden. Det var yderst festligt.

   IMG_1939       IMG_1936

Der var naturligvis stort bål, børnebål, børnemusik, voksenband+DJ, samt boder og talere. Hovedtaler var Johanne Schmidt- Nielsen. Skal vi skyde, så har der nok været 1000-1300 til stede. Her skulle bålet tændes kl. 21.

Den lille Sankthans turne blev sluttet i Husumparken, hvor boldklubben havde et arrangement. Her nåede vi at opleve resterne af det eneste tændte bål, vi så på turen.

 

                                                IMG_1942

Her fik vi også set, hvilken pragtfuld kunstgræsbane, som er ved at være klar. Den kan Husum Boldklub virkelig glæde sig til.