Vinderne af arkitektkonkurrencen vedr. Bellahøjhusene er fundet

2700-netavisen kan i dag afsløre, hvem der har vundet arkitektkonkurrencen i forbindelse med renoveringen af Bellahøjhusene – bl.a. de fem huse, der ejes af Københavns største boligselskab fsb.

125Det er fsb, AAB, AKB og SAB der har ejendommene på Bellahøj, og der er tale om en fælles konkurrence mellem de fire boligselskaber og KAB som administrerer AKB og SAB. (Foto: Quqiz Rubini)

Det blev Henning Larsen Architects sammen med Erik Møller Arkitekter, Orbicon, GHB Landskabsarkitekter og Rekommanderet, der vandt arkitektkonkurrencen på Bellahøj.

Bellahøj er slidt, og en gennemgribende renovering – en helhedsplan – er nødvendig. Bellahøjbebyggelsen er Danmarks første højhuse og et af de fineste eksempler på modernismen. Da Bellahøj er bevaringsværdigt og har stor kulturhistorisk og arkitektionisk værdi, er det meget vigtigt, at en helhedsplan både bevarer og fornyer området. Det skal være tiltrækkende for københavnere at bo og færdes på Bellahøj i mange år fremover. 

En samlet ide for renovering
I januar 2014 udskrev de fire boligorganisationer, der har boligafdelinger på Bellahøj sammen med Kulturstyrelsen og Københavns Kommune en arkitektkonkurrence. Formålet var at skabe en fælles plan for renoveringen af Bellahøj, som alt arbejdet fremover skal styres af. Helhedsplanen omfatter både bygninger og udearealer. 

Netop hensynet til de eksisterende værdier mener en enig dommerkomité, er kendetegnet for vinderprojektet ’Bellahøj genfortalt’.

Her kan man se vinderforslaget og læse dommerbetænkningen

Lang tid til byggestart
En foreløbig tidsplan peger på, at beboerne skal stemme endeligt om helhedsplanen i efteråret 2015. Vedtages helhedsplanen kan de første arbejder gå i gang i 2016.

Præsentation af vinderforslaget for beboerne
Den 24., 25. og 26. juni kan beboere og andre interesserede se vinderforslaget og møde arkitekterne bag. Det sker på Bellahøj, Frederikssundsvej 121 F-G. Alle dage kl. 17-19.

130

                                                                                                                                     (Foto: Quqiz Rubini)

Fakta om fsb

fsb er Københavns største almene boligorganisation. fsb ejer 12.000 almene boliger i Københavns Kommune heraf 420 ungdomsboliger og 926 ældreboliger.

fsb administrerer også andres boliger. Gladsaxe Kommune har 776 boliger, og der er 1060 boliger i selvejende kollegier, som alle bliver administreret af fsb.