”Vinterbrødre” er månedens film i Bellahøj kirke

(Elliott Crossett Hove i ”Vinterbrødre”) 

Torsdag den 8. november kl. 19.00 byder Bellahøj kirke på månedens filmaften, og denne gang gælder det den film, der fra dansk side var nomineret til Nordisk Råds Filmpris 2018 – og som i sig selv er resultatet af et nordisk samarbejde. ”Vinterbrødre” fra 2017 er nemlig en dansk film med en islandsk instruktør.

”Vinterbrødre” vækker helt ud i sin titel sælsomme billeder. Den udspiller sig på et kalkværk, hvor støvet farver alt gråt, hvor omverdenen ikke trænger ind, og hvor nat og dag synes at smelte sammen. Brødrene Emil og Johan bor, arbejder og lever sammen i dette støvede helvede. Instruktøren Hlynur Pálmason tænker lige så meget i billeder og lyd som i plot. Fortællingen er æterisk som en drøm og samtidig særdeles fysisk. Beskidt og nøgen, som brødrene er det i et uforglemmeligt slagsmål. ‘Vinterbrødre’ er hævet over elementerne, dirrende nærværende, vild og uafrystelig, et både beskidt og råt drama, hvor der også er plads til lidt absurd humor. 

Det er Hlynur Palmasons spillefilmsdebut, og han modtog sidste år den fornemme ”New Talent Award” på filmfestivalen CPH PIX for ”Vinterbrødre”.  Ved såvel Robert- som Bodilprisfesterne i år tog ”Vinterbrødre” også godt fra – med bl.a. prisen for bedste danske film begge steder!

De to brødre spilles af Elliott Crosset Hove og Simon Sears, sidstnævnte aktuel for tiden i rollen som sønnen Christian i DR-serien ”Herrens Veje”.

Der er gratis adgang til filmen – og bagefter åbner filmcaféen, hvor der bliver lejlighed til at snakke om oplevelsen over et glas vin og lidt mundgodt.