Vuggeriet - en lille solstrålehistorie - fylder 5 år den 1. maj ..

Vuggeriet 1

Her ses Tina Tiedt og Gitte Toftager sammen med en flok dejlige unger – alle fra Vuggeriet

Store Bededag – fredag den 1. maj – er det 5 år siden, Tina Tiedt og Gitte Toftager kastede sig ud i et spændende projekt – at åbne deres egen lille vuggestue.

– Vi havde længe drømt om at lave vores eget lille sted for helt små børn, fortæller Gitte Toftager til 2700-netavisen. –  Mest fordi vi syntes, vi havde en god indfaldsvinkel i vores arbejde med børn i vuggestue alderen. Men også udsigten til at kunne bestemme selv, var meget tiltalende. Så vi satsede og sagde vores faste jobs op – søgte efter familier på nettet – og var simpelthen så heldige, at der var en hel del familier som henvendte sig. De forældre havde et ønske om at finde et lille trygt sted til deres børn. Så fra at have ikke bare sommerfugle i maven, men albatrosser!! – så sad vi i den situation, at vi skulle udvælge de familier, vi ønskede at starte op med. Det var fuldstændig fantastisk, siger Gitte og fortsætter:

– Og så heldige har vi faktisk været lige siden – forældre kontakter os ligefrem for at få deres børn i Vuggeriet. Vi har vores hjemmeside, og vi har vores side på facebook, hvor vi i samtykke med forældrene, giver folk et indblik i vores dage med børnene.

                                     
                                      Brønshøj vuggeriet 1

                                     Hyggeri udendørs – som man ser, nyder ungerne det i fulde drag

Hos os holder vi meget af traditionerne og fejrer fødselsdage i stor stil – hvert barn skal virkelig føle sig som noget særligt på deres egen fødselsdag. Vi fejrer årstiderne og gør meget ud af især julen og fastelavn. Halloween fejres også med lidt uhygge.

Det er virkelig en fordel, at vi er to om at planlægge, hvad vi vil lave med børnene. Vi arbejder meget tæt og virkelig godt sammen og supplerer hinanden fantastisk. Hvilket bestemt også er en af de fordele, forældrene fremhæver ved Vuggeriet. Vi arbejder jo i virkeligheden selvstændigt og har 4 børn hver. Men vi planlægger at være sammen med alle 8 børn i hvert fald 2 gange om ugen. Der er vi typisk på skift hos hinanden. Men vi tager også må små ture sammen rundt i lokalmiljøet. Det er vores holdning, at Tivoliture og Zoo det er forældrenes ansvar. Vi vil gerne bruge tiden sammen med børnene, hvor de har rig mulighed for selv at gå rundt og opleve. Som vi plejer at sige : Hellere 30 minutter med at hoppe i en vandpyt end at sidde i en bus på vej i Tivoli.

                                      brønshøj vuggeriet 2                             

                               Uhm pølser og brød i Vuggeriet – selvfølgelig skal børnene forkæles lidt

Vi gør meget ud af, at børnene skal have tid til at prøve tingene af. Der kan være så meget læring i at få lov til og tid til at sidde og tage sine sko af og på mange gange. Eller kravle op og ned af en stol, eller diskutere sig frem til hvem, der havde skovlen først. Og vi har tiden og hænderne til at give børnene de muligheder. Lige som vi har et godt overblik i forhold til, hvordan det enkelte barn udvikler sig. Vi kan meget hurtigt sætte ekstra ind, hvor barnet har brug for lidt mere hjælp. Det er virkelig tilfredsstillende at kunne svare forældrene – hver dag – på hvordan deres barn har haft det. 

Så det er helt sikkert at status her efter de første 5 år er  – vi forsætter – og vi har heldigvis børn på venteliste langt ind i 2016, siger Gitte Toftager og slutter:

I anledningen af Vuggeriet´s 5 års dag holder vi åbent hus torsdag den 30. april kl 15-18 på Saltøvej 2 i Vanløse. Det er Tina som lægger have til og vi glæder os til at byde børn, forældre og venner af Vuggeriet på kys, kram og kagemand. Der bliver desuden underholdning kl 15:30 hvor Trylle Carsten kommer forbi og laver sjov og ballade med store og små.