Udstiller i Pilegården i februar

En stribe veludførte abstrakte malerier udfordrer og pirrer sanserne i den kommende måned i Kulturhuset Pilegården, hvor den lokale billedkunstner Hadi Abdulhadi udstiller.

  

Hadi Abdulhadi kom til Danmark som politisk flygtning i 1997. Det er blandt andet synsindryk af solen, palmerne, Tigris og Eufrat fra barndommen i Basra i Irak, der finder vej til hans værker i dag. Trods hård politisk modstand lod han aldrig kunsten være og drog gennem en udvekslingsaftale i 1968 til Kiev i Ukraine for at tage sin kandidatgrad i oliemaling på kunstakademiet. Han fik desuden en Ph.d. i arabisk ornamentik i middelalderen på Surikov Instituttet i Moskva og har efterfølgende brugt sin viden til at udvikle sin helt egen abstrakte stil.

Siden Hadi kom til Danmark i 1997, har han boet et par år i Svendborg, hvor han i 2005 blev tildelt Svendborg Kommunes Billedkunstpris. For syv år siden flyttede han til Brønshøj, for at være tættere på sine sønner, som på daværende tidspunkt var studerende.

Alle Hadis værker er uden titel, og der er ikke noget der er op og ned på dem. De kan vende som man ønsker, og dermed tvinger Hadi iagttagerne til at finde deres egen vej ind i de abstrakte malerier, der både rummer orientalske, nordiske og russiske elementer.

 

Udstillingen kan opleves i perioden 1. februar 2019 – 27. februar 2019 i Café Pilens åbningstid.

 

CV

Født 1940
Institut for kunst, Kiev, 1976
Surikov Instituttet, Moskva, 1979
Ph.d. i arabisk ornamentik, Moskva, 1985
Langelands Kunsthøjsskole, 1999
Årets billedkunstner, Svendborg, 2005

 

For nærmere info kontakt Amer Hadi på mail: amerhadi89@gmail.com