En af de største dokumentarfestivaler i verden når også til Brønshøj

CPH:DOX er en af de største dokumentarfilmfestivaler i verden. Den 16. udgave af festivalen finder sted i perioden 20.-31. marts og når også til Brønshøj.

Blandt festivalens mange visninger finder man DOX:DIREKTE, hvor premiereaktuelle dokumentarfilm bliver vist med efterfølgende livestreamede samtaler med filmskabere, forfattere og eksperter. Her i bydelen er der tre gratis filmaftner med aktuelle dokumentarer.

Ferrante fever

Onsdag d. 20. marts kan man dykke ned i mysteriet bag den storsælgende, men anonyme forfatter Elena Ferrante i en film om lidenskaben for litteratur. Ingen ved hvem der gemmer sig bag navnet Elena Ferrante.

Men den storsælgende, italienske forfatter har med sine cinematiske romaner om to veninders liv og opvækst i Napoli vundet både publikums og kritikeres hjerter overalt. Efterfølgende livestreames et interview med Kim Skotte, lektor Pia Schwarz Lausten og forlagsredaktør Line Miller. Filmen vises i Kulturhuset Pilegården.

The other Munch

The other Munch følger Karl Ove Knausgård, der i 2017 bliver inviteret til at gæstekuratere en udstilling af Edvard Munchs værker på Oslos Munch-museum. Sammen med Joachim Trier besøger han nogle af de mest centrale steder i den ikoniske malers liv i en søgen efter at få indsigt i Munchs kreativitet, fantasi og vision. Efter filmen livestreames en samtale med Karl Ove Knausgård og filmens to instruktører, Joachim og Emil Trier. Filmen vises på Brønshøj Bibliotek.

The man who played with fire

Torsdag d. 28. marts kl. 17.30 kan man opleve en en film om Millenium-forfatteren Stieg Larssons andet liv som journalist i kampen mod højreekstremismen i Europa. En medrivende storfilm i noir-traditionen, hvor den storsælgende (og storrygende) forfatter Stieg Larsson levede et parallelt liv ved siden af sit arbejde med Millenium-romanerne. Som journalist og detektiv kortlagde han godt og grundigt højreekstremismens fremmarch i Sverige og resten af Europa på et tidspunkt, hvor alle troede at den hørte fortiden til – og tog fejl. Efterfølgende er der debat med Lars Werge (Formand for Dansk Journalistforbund), John Hansen (Graverchef på Politiken og formand for Foreningen for Undersøgende Journalistik), Daniel Poohl (Chefredaktør på Expo) og Tina Askanius (Forsker i højreekstremistiske og nynazistiske fællesskaber i norden). Filmen vises i Kulturhuset Pilegården.

Gratis billetter fås på Pilegårdens og Brønshøj Biblioteks hjemmesider.

DOX:DIREKTE i Brønshøj:

Ons. 20. mar. kl. 19 / Kulturhuset Pilegården

Ferrante Fever

Instr. Giacomo Durzi

Efterfølgende live-streaming: Kim Skotte interviewer lektor Pia Schwarz Lausten og forlagsredaktør Line Miller.

Man. 25. mar. kl. 19 / Brønshøj Bibliotek

The Other Munch

Instr. Joachim & Emil Trier

Efterfølgende live-streaming: Samtale med Karl Ove Knausgård og filmens to instruktører, Joachim og Emil Trier.

Tors. 28. mar. kl. 17.30 / Kulturhuset Pilegården

The Man Who Played With Fire

Instr. Henrik Georgsson

Efterfølgende live-streaming: Mød Daniel Poohl, den nuværende chefredaktør på Stieg Larssons tidskrift, EXPO, i samtale med graverchef på Politiken, John Hansen, radikaliseringsekspert og forsker, Tina Askanius, og formand for Dansk Journalistforbund, Lars Werge.