Er Brønshøj Rotary Klub en loge for ældre mænd eller et lokalt kraftcenter ?

Det spørgsmål har en del sikkert stillet sig selv, og vi satte os for at undersøge det lidt nærmere.

Derfor har 2700-netavisen talt med Anne Frausing, som i øvrigt selv er medlem, om hvilken rolle Brønshøj Rotary Klub spiller for Brønshøj-Husum.

                                                    Anne Frausing

Og hun er ikke i tvivl. Brønshøj Rotary Klub har gennem næsten 50 år været en meget stor drivkraft og støtte i lokale projekter og er altid på pletten, når juletræet skal tændes, når kirkens børnekor har brug for en økonomisk saltvandsindsprøjtning, og når andre har brug for en håndsrækning. – I Brønshøj Rotary Klub laver vi forskellige aktiviteter for at rejse penge til værdige formål, og vi støtter både lokale og internationale projekter. Det er en stor glæde at kunne hjælpe, og det er virkelig en stor tilfredsstillelse at være med til at skabe bedre vilkår for mennesker overalt i verden.ved at forære dem kyllinger til opdræt, børnene har fået skoleuniformer, undervisningsmateriale og cykler, så det ikke er økonomien, der begrænser deres uddannelse, hvilket ligger mig meget på sinde, siger en smilende Anne Frausing, der er rektor på HF-Centret Efterslægten.

Rotary kan gøre en stor forskel

– Uddannelse er jo gratis i Danmark, men det er ikke en selvfølge i andre dele af verden. Derfor er det fantastisk, at den verdensomspændende Rotary Organisation har en pengetank, der supplerer vores indsamlede penge, så vi virkelig kan gøre en forskel sammen med de lokale Rotary Klubber i de områder, der trænger til en håndsrækning, fortsætter Anne Frausing.

Hvad Brønshøj Rotary Klub har i støbeskeen?

– Vores næste aktivitet i lokalområdet er et trylleshow den 22. september kl 15-17 i Sognecentret på Præstegårds Allé 5. Det er et arrangement, som er kommet i stand i samarbejde med Handels- og Erhvervsforeningen i vores område, siger Anne Frausing videre. – Der er et tæt samspil mellem det lokale erhvervsliv og Brønshøj Rotary Klub. Det er en stor gave, som medlem af Brønshøj Rotary Klub at have et lokalt netværk af erhvervsfolk som sparringspartnere, og med de kontakter vi alle har, finder vi altid en aktuel og  spændende foredragsholder, der beriger vores ugentlige møde og udvider vores horisont.

Og så det med logen

– Lad mig til sidst skyde den indledende fordom ned. Nej, der er ikke noget som helst logeagtigt ved Brønshøj Rotary Klub. Man vil godt nok finde ældre mænd, men det betyder bare, at de har ekstra meget erfaring at øse af til os alle, slutter Anne Frausing.