Forfatter fra Husum skriver fantasieventyr som udgives torsdag

For få år siden flyttede Husum-forfatteren Lone Bjørn Aagesen til Bornholm efter at have boet i bydelen det meste af sit liv. Hun er faktisk født i Brønshøj og boede næsten 30 år i Husum, inden teltpælene blev flyttet til solskinsøen.

Torsdag udsender hun ikke så lidt af et værk – et fantasieventyr i tre bind. Nærmere om bogen lidt senere i artiklen.

      Lone Bjørn Aagesen

Lone Bjørn Aagesen er født i 1950 og er  uddannet sygeplejerske. Hun har inden sin pensionisttid arbejdet i hovedstadsområdet. Forfatteren kalder sig selv for et uperfekt rodehoved med en uendelig fantasi. Historien om riget Dionea og Herthalie begyndte hun at skrive allerede i vinteren 1991. Det var en fantasirejse-meditation, som satte historien i gang, og da Lone Bjørn Aagesen begyndte at skrive den ned, væltede ideerne frem. Gennem de tre årtier, det har taget at skrive historien, har hun skiftet sit hakkebræt af en skrivemaskine ud med først en elektronist skrivemaskine og senere en computer, og dér begyndte historien at tage fart. Lone Bjørn Aagesen fandt først frem til slutningen og meningen med historien sent i forløbet, og valgte derefter at udgive de tre bøger på sit eget forlag. Bøgerne er tilegnet børnebørnene: Ivan, Tulla og Bille.

Om bogen

Sangen i vinden er et sammenhængende fantasyeventyr, som spænder over de tre bøger: Troldkvindens Hittebørn, Krystalbroen og Kenilots Hemmelighed.

              

Hovedpersonen er den 16-årige Herthalie og hendes ven Ravan, der er opvokset i det lukkede land Dionea, hvor Moder Flo hersker. Moder Flo har i mange år kidnappet børn til sit rige og hjernevasket dem til blandt andet at tro, at ’Landet udenfor’ på den anden side af Krystalbroen er farligt. Herthalie er opdraget til at passe ind i Dioneas samfund, og hun forfremmes i en ung alder. Men da hun efterfølgende fejler, bliver hun degraderet og straffet, og hun begynder at forstå, at der er noget galt med det samfund, hun lever i. Det tvinger hende til at flygte. På slottet Kenilot finder hun sin ven Ravan, som hun forelsker sig i. Her må Herthalie bekæmpe den onde dronning Mura og kæmpe med medsammensvorne for at befri Ravan. I en forrygende snestorm og forfulgt af glubske sjarener må de slås for at krydse Asfodel kløften, så de kan komme hjem.

Sangen i vinden handler om at udvikle sig og forstå, at fjender ikke kun er fjender, og at venner ikke kun er venner – nogle venner ender med at blive fjender og omvendt. Det kræver indsigt og integritet for Herthalie at begribe og navigere i alt det nye, og hendes rejse er en dannelsesrejse, hvor hun undervejs vokser og modnes af de kampe og prøvelser, hun må igennem.

Vejledende pris:     249,95 kroner per del.

Sider: Troldkvindens Hittebørn er 256 sider, Krystalbroen er 230 sider, og Kenilots Hemmelighed er 364 sider lang.

Bøgerne kan købes hos alle landets boghandlere og diverse netboghandlere.

Titler: Troldkvindens Hittebørn, Krystalbroen og Kenilots Hemmelighed

Forfatter: Lone Bjørn Aagesen

Genre: Fantasi

Udgivelsesdato: 30. april 2020