Husum juletræ tændes lørdag den 24. november, og ser ud til at have fundet sin faste plads

Der er godt nok et pænt stykke til jul, men med det tempo tiden har på, så er vi lige pludselig midt i det hele. Således arbejder Husum Juletræs Forening på højtryk for at få de forskellige ting på plads til den store juletræstænding lørdag den 24. november. Og det ser ud til, at man definitivt er gået helt væk fra Husum Torv til den begivenhed, for det bliver igen hjørnet af Frederikssundsvej og Husumvej, der bliver pladsen for juletræet. Det er trist, men på den anden side må man medgive, at handelslivet på Husum Torv ikke er det vilde mere, og det er jo endnu engang de omkringliggende butikker, der skal give bidrag til den årlige tradition. Bedre bliver det jo heller ikke, når lysene hos Imerco slukkes i midten af december.

 

  – Årets juletræ, som lørdag den 24. november skal tændes  i bydelen        

Så der er nok lange udsigter til et comeback på bydelens torv.

Men som nævnt arbejder man på at have det traditionelle, hyggelige program klar til tændingen, og det skrider fremad. Det er trods alt ikke bare et fingerknips at stable tingene på benene. Der skal ansøgninger til Københavns Kommune, Politiet, Lokaludvalget og laves aftaler med julemand, lydmand, lydanlæg, den gamle brandbil og ikke mindst en aftale om en stigevogn fra Brandstationen Hulgårdsvej, så julemanden kan komme til vejrs og tænde træet. Og så det måske hårdeste job – at opsøge de lokale handlende med hatten i hånden og bede om tilskud til bydelens juletræ.

Der vil igen i år være 10-12 musikere, som varmer op til tændingen med julemusik. Spejderne sælger æbleskiver, og Rotary Brønshøj forventes at stille op og sælge gløgg. Så kommer der igen et børnekor med julesange, og som noget nyt med 3-4 voksne sangere fra det gamle Tuborg kor, som sært nok er nedlagt.

Selve juletalen sørger borgmester Jesper Christensen for, og den ender traditionen tro med, at han med børnenes hjælp kalder på julemanden.

Når træet er tændt af den hyggelige julemand, så skal der danses lidt omkring juletræet før højdepunktet er nået – uddeling af godteposer til alle fremmødte børn, som igen i år får uddelt nissehuer.

Så der bliver noget at glæde sig til.

Det foreløbige program for tændingen ser således ud:

Klokken 16.00 starter musikerne med at spille julemelodier

Klokken 16.30 kommer børnekoret og synger 

Klokken 16.40-16.45 går 3-4 voksne sangere fra havnearbejderkoret med i koret

Klokken 16.50 holder borgmester Jesper Christensen årets juletale

Klokken 17.00 kommer julemanden kørende i den gamle brandbil

Træet tændes af julemanden

Så danses der rundt om træet sammen med julemanden, og der synges julesange med herrekoret og julemanden

Derefter uddeling af godteposer

Og endelig er der en mulighed for at forældre kan tage billeder af barn og julemand på den gamle brandbil


Husum Juletræs Forening håber igen i år på mange juleglade børn, forældre og bedsteforældre til tændingen.