Brønshøjs "lille store" isenkræmmer på hjørnet af Husum Torv

Her mindes netavisen et stykke Brønshøj historie som kørte fra omkring 1939 til 2006.

Her er det en fodbold, Skotsman har givet som præmie i en konkurrence, som undertegnede skulle give videre til den rette vinder

Han præsterede at opbygge en stor og landskendt isenkræmmerforretning på hjørnet af Frederikssundsvej og Islevhusvej ved Husum Torv. Og der er med garanti ingen ældre beboere i Brønshøj og omegn, som ikke kendte Johannes Skotsman Jensen. Han og hans familie blev simpelthen en del af bydelen. Netavisens redaktør – tidligere udgiver af og ansvarshavende redaktør på Brønshøj-Husum Avis gennem  mere end 30 år – nåede at have ikke blot et forretningsmæssigt forhold til den gamle isenkræmmer, men også et varmt og venskabeligt et af slagsen. Johannes Skotsman var en venlig og initiativrig person, som elskede at sætte nye både i vandet. Hvem husker ikke hans formidable sporvognsplatteserie, som hele Danmark blev opmærksom på ? Og det blev skam ikke ved det. Der kom også kirkeplatter og mange andre spændende ting fra den kant.

Hvem andre end Skotsman Jensen kunne finde på at lade et skotsk sækkepibeorkester træde op i Husum ?

Sammen med 324 Tøjeksperten, Selandia Radio og Irma lavede Skotsman Jensen adskillige festlige arrangementer på Husum Torv. Den kvartet satte virkelig sit præg på handelen i Husum. Firmaet blev grundlagt i 1939 og sluttede i familiens regi i 2006 – ikke lang tid efter at Skotsman Jensen døde.

Vi kan godt blive enige om, at Husum Torv stille og langsomt døde sammen med “den lille store isenkræmmer” .. Godt vi har minderne i dag !

-ny