Valgfagsdag for alle nystartede 1.HF’ere på HF-Centret Efterslægten

Fredag den 7. september var der valgfagsdag for alle nystartede 1.HF’ere på HF-Centret Efterslægten. På denne dag fik kursisterne mulighed for at fordybe sig i deres kreative valgfag: Musik, idræt, dans, drama, billedkunst, mediefag og design.

Skolen summede af liv, da Efterslægtens valgfagsdag for 1. HF løb af stablen. På dagen var den kreative tilgang til fagene i centrum. De nye kursister deltog i faglige aktiviteter lige fra produktion af fake news i mediefag, til munter lindy hop i dans samt dissekering af hjerter i den teoretiske del af idrætsundervisningen. Der blev arbejdet både kreativt og undersøgende med fagene, og det havde en positiv effekt både i et fagligt og et socialt perspektiv, fordi kursisterne fik prøvet kræfter med fagene på en ny måde, der både krævede fordybelse og samarbejde.

Fokus på det sociale fællesskab

Musik-holdene var på Ragnarok rockmuseum i Roskilde. 

At lære at arbejde sammen om noget fagligt er en vigtig del af det at gå på Efterslægten, og derfor er valgfagsdagen placeret i introforløbet for de nye HF-kursister, så dagen giver mulighed for, at kursisterne kan lære hinanden at kende.

Engagerede lærere 

Samspillet mellem det faglige og det sociale aspekt lykkedes virkelig flot på valgfagsdagen. Det hele blev båret af meget engagerede lærere, der havde lagt et stort arbejde i at give kursisterne en god dag med masser af fagligt og udfordrende indhold.

Gruppearbejde i fotoudstillingen Gaza Works på Det Kgl. Bibliotek

Overblik over dagen:

Billedkunst- og design-holdene var på ekskursion på tre forskellige lokationer:

  1. Omvisning i DAC-udstillingen ”Welcome Home!”
  2. Tegnekursus på Thorvaldsens Museum
  3. Gruppearbejde i fotoudstillingen Gaza Works på Det Kgl. Bibliotek

Drama var på ekskursion i København og arbejdede med Iscenesættelse ud fra observationer: Indsamling af materiale til at opbygge og konstruere karakterer.

Musik-holdene var på Ragnarok rockmuseum i Roskilde.

Mediefags-holdene arbejdede med at tilrettelægge og producere fake news.

Kilde: Louise Hagsten