Fredag aften blev juletræet tændt på Brønshøj Torv

Traditionen tro mødte mange børn og voksne op til juletræstændingen på Brønshøj Torv fredag aften. Og ingen blev skuffet. Der var lige alt det, der skulle være, og alle havde en god og hyggelig stund. Der blev ikke sagt et ord om alle de problemer, der er over hele verden, (krig, klima, inflation, LGBT snak ved VM eller vanskelige regeringsforhandlinger.

tekst og foto: Christian Christensen

Børnene var i centrum, og det gjaldt også i Børne- og ungdomsborgmester Jakob Næsagers tale. Han glædede sig over at København nu var med til at hæve det daglige stade blandt skolebørn, men omvendt vedkendte sig, at det halter med den indre glæde og trivsel blandt dem.

                 

                 

Der var fra starten en god stemning, og Brønshøj Kirkes pige- og børnekor sang et udvalg af de klassiske julesange, som vakte stor glæde.

Og så kom højdepunktet – da julemanden gjorde sin entre, og det endte med, at han med hjælp fra Beredskab Københavns stigevogn blev løftet op til træets top og tændte lysene til stor jubel fra de mange hundrede fremmødte børn og voksne.

                                                 

Slutteligt skal lyde en stor cadeau til Birgitte Flansmose, som stod bag det store arrangement. Det var hendes første – men forhåbentlig ikke hendes sidste. Alt klappede perfekt.

Nu kan vi blot håbe på, at det store juletræ på Brønshøj Torv får lov til at stå i fred.

Og så er det jo lørdag eftermiddag, juletræet tændes i Husum kl. 17.00.