Aktiviteter i Brønshøj Sognehus denne uge

Højskoledag om huset i Brønshøj

Det handler – meget apropos – om huset, når der lørdag den 6. april kl. 9.30-15.30 er højskoledag i Brønshøj Sognehus, Brønshøj Kirkevej 4D.

– Huset er en bo-maskine, sagde den berømte arkitekt La Corbusier og mente, at huset var en funktionel ramme om menneskets hvile, ly og indtagelse af næring. Men et hus er meget mere end det – det sender også gennem dets arkitektur og indretning og hele dets æstetiske udtryk signaler om, hvordan man opfatter et menneske, det gode liv, verden omkring os – og også, når det gælder om kirker og andre religiøse huse, hvordan man forestiller sig det guddommelige, siger sognepræst Peter Nejsum, der står for dagen.

Dagen begynder kl. 9.30 og byder på to foredrag. Morten Birk Jørgensen, adjunkt ved kunstakademiets arkitektskole, vil tale om ’arkitektur og identitet’, mens Hans Jørgen Lundager, professor på afd. for religionsvidenskab, Aarhus Universitet, vil tale om ’Guddommelige huse eller realiseret surrealisme’.

Hele arrangementet koster kr. 50,-, der betales på dagen. Tilmelding er ikke nødvending.

Højskoledagen er en del af åbnngsfestivalen i Brønshøj Sognehus. Festivalen er støttet af Brønshøj-Husum Lokalråd.

Wanted! Brønshøj søger konfirmander

Overvejer du at blive konfirmeret, men er ikke helt sikker? Er du forælder og er i tvivl om, hvorvidt undervisningen er, som da du selv gik til præst?

Så er det måske noget for dig at komme til Åben Konfirmandundervisning torsdag den 4. april kl. 16.00 i Brønshøj Sognehus på Brønshøj Kirkevej 4. For undervisningen står sognepræsterne Mia Lund Rao og Peter Nejsum.

Jazz og tapas i Brønshøj Sognehus

Det er fredag, det er weekend, og det er jazztid. I hvert fald i Brønshøj Sognehus. Fredag den 5. april kl. 17.00 er der jazzgudstjeneste med sognepræst Iben Palle Hansen og Martin Seier Trio. Kl. 18.00 bliver der serveret tapas og vin, inden anden halveg begynder.

Mads Mathias  (Foto udlånt fra Brønshøj Kirkes hjemmeside)

Her vil Martin Seier Trio med Mads Mathias – en af Danmarks største jazzvokalister – give koncert. Der er gratis adgang. Selve koncerten er en del af åbnngsfestivalen i Brønshøj Sognehus. Festivalen er støttet af Brønshøj-Husum Lokalråd.