Påskeoptakten i Bellahøj kirke i år er noget ud over det sædvanlige

Påskeoptakten i Bellahøj kirke i år er noget ud over det sædvanlige. Den bringer fortid og nutid sammen på livets korsvej, og lader kunsten fortolke Jesu lidelse i 14 akter. For langt tilbage i kirkens historie har det været en tradition at gå påsken i møde med en symbolsk korsvejsvandring og følge Jesus på hans vej frem mod Golgata. 

Viste foto er et af de 14 malerier.

I en verden, hvor uskyldige mennesker bliver udsat for lidelse hver dag, er korsvejsvandringen også en vandring i solidaritet med verdens lidelse og i protest mod vold og undertrykkelse. De 14 stationer på korsets vej giver hver især anledning til at standse op og reflektere over påskens mysterium, Jesu grumme skæbne og verdens tilstand.

Nu er 14 billedkunstnere og en komponist gået sammen om at skildre ”Via Dolorosa”, den smertefulde vej, i 14 malerier og ledsagende musik. Det er folkene bag Galleri Rasmus, der har taget initiativ til at samle en fornem række af moderne kunstnere fra ind- og udland og udfordre dem til dette spændende projekt. Værkerne indgår i den kunstkoncert, som får sin eneste opførelse i København, når Bellahøj kirke, hvis nyrenoverede kirkerum i sig selv er et moderne kunstværk, lægger hus til. Det sker som led i arrangementet lørdag den 24. marts, der indleder påskeugen i Bellahøj kirke. Det hele begynder kl. 16.00 med Bellahøjmessen til palmesøndag, hvor vi skal høre evangeliet om Jesu indtog i Jerusalem. Efter gudstjenesten, ca. kl. 17.30, bydes der på vegetarisk lørdagsmiddag – og så følger kl. 19.00 kunstkoncerten ”Via Dolorosa” med musik af komponisten Tore Bjørn Larsen, der også medvirker på klaver sammen med operasangeren Jesper Buhl. De 14 malerier, der repræsenterer de 14 stationer på korsvejen, vil blive stillet frem ét efter ét undervejs – og efter koncerten vil der være lejlighed til at se billederne tæt på.
Der er således lagt op til en unik påskeoptakt for både øjet og øret, hvor moderne billedkunst og musik bringer nyt lys på traditionen – og sætter lidelsestemaet ind i en nutidig kontekst!