Fyraftenskoncert i Brønshøj Kirke på torsdag

Torsdag 8. oktober kl. 17.00 er der igen fyraftenskoncert i Brønshøj Kirke, den første af tre henover efteråret. Kom ind i kirken på vej hjem fra arbejde/ indkøb eller anden travlhed og lyt til ca ½ times orgelmusik.

Organist Bente Kiil Toftegaard spiller orgelmusik af komponisten Felix Mendelssohn-Bartholdy, idet to af hans orgelsonater er på programmet. De er begge komponeret over salmemelodier som også af og til synges ved gudstjenesten i landets kirker. Det drejer sig dels om “Vor Fader udi Himmerig” (sonate nr. 6) og dels om “Af dybsens nød, O Gud til dig, mit bange råb jeg vender”. (Sonate nr. 3).

Mendelssohn komponerede for orgel helt fra han var 11 år. Begge disse sonater er dog komponeret i 1945 – 4 år før hans død og er under stor inspiration af J. S. Bach. Bla høres det i måden hvorpå han leger med salme-melodierne, med både variationer og fugaer. En har udtalt at ”Sammen med Bachs værker er Mendelssohns orgelsonater obligatoriske for enhver organist”. I det musikalske udtryk spænder musikken meget vidt fra det store orgelbrus til en stille og inderlig finale sats – fra smukke melodier til temperamentsfulde klange.

Der er gratis adgang.