Husum- Husumvold Kirker 2. - 10. september

Husum Kirke meddeler:

Onsdag 2/9 kl. 14-16: VALGET: Forening eller splittelse? Om Aabenraamænd og Flensborgmænd … og så Dannevirkefolkene … Historien om folkeafstemningen og genforeningen i 1920. Sønderjyllands genforening med Danmark, der bliver fejret i år pga. 100-års jubilæet er en milesten i Danmarkshistorien og blev (bliver) altid fremstillet som en glædens dag… men hvad der var genforening for nogen, var splittelse og dyb sorg for andre – og her taler vi ikke dansk/tysk… Splittelsen gik midt imellem de danske rækker og dens eftervirkninger kan stadig mærkes i Sønderjylland. En Sønderjyde fortæller om den skæbnesvangre tid.

Husum Kirkes Onsdagstræf inviterer på foredrag om Genforeningen ved lærer, foredragsholder og rejseleder Kim Bjerringaard, der ved flere lejligheder og med stor viden og engagement har formidlet historiske emner i Husum Kirke.

Husum Kirkes Onsdagstræf er fællesskab, gode snakke, sang og foredrag.

Torsdag d. 3/9 kl. 9: SAMMEN om morgenandagt og sang – torsdagens morgenandagt i Husum Kirke er ved sognepræst Iben Hornshøj Sørensen.

Torsdag d. 3/9 kl. 19: KONCERT / Strålende originalt. Sammen med Ensemble Amadeus spiller pianisten Morten Mogensen på originalt hammerklaver – forgængeren for det moderne klaver – to klaverkoncerter; én af Haydn og én af Mozart. Derudover spiller ensemblet også et Divertimento af Mozart. Fri entré for op til 50 personer.

Fredag d. 4/9 kl. 10-12: Café SAMMEN er åben i Husum Kirke. Tilmelding er nødvendig af hensyn til antal og tilgængelige kvadratmeter. I sidder i udgangspunktet udenfor med god afstand, hvor der serveres lidt koldt at drikke og lidt snacks. Du kan tilmelde dig ved at ringe eller skrive til Maria på 2118 1304.

Søndag d. 6/9 kl. 10.30: Søndagens højmesse er ved sognepræst Bettina Birk Jensen.

Tirsdag d. 8/9 kl. 10: Kom og syng med, når der igen inviteres til drop-ind fællessang i Husum Kirke. Den anden tirsdag i måneden er der fællessang i Husum Kirke. Fællessangen rykker fra ANX’et til kirkerummet, da her er bedre plads til sang, når afstand skal holdes.

Fællessang i ANX’et er fællesskab, hygge og en hel masse sang. Ved roret står Kirsten Thorup. Det koster ikke noget at droppe ind og synge med. KOM!

Torsdag d. 10/9 kl. 9: Morgenandagt / fællesskab og sang – Kom til morgenandagt med sang i Husum Kirke. Denne torsdag ved sognepræst Bettina Birk Jensen.

 

Husumvold Kirke meddeler:

 

Fredag d. 4/9 kl. 14-16: Erindringer fra et liv i et grænseland under forandring / foredrag ved Knud-Erik Therkelsen til Husumvold Kirkes Andagt og Fredagsmøde.

Fra ung højskoleelev i 1974 med rødder i bl.a. Vestjylland og siden lærer på Rønshoved Højskole (1983), højskoleforstander på Højskolen Østersøen i 1993 og generalsekretær i Grænseforeningen kender Knud-Erik Therkelsen krydsfeltet mellem tysk fjendebillede og tyske venskaber på andre måder end de fleste. Foredraget perspektiverer personlige oplevelser ud i den store fortælling – den lange vandring fra modsætning til grænsedragning/Genforening og fredelig sameksistens.

Husumvold Kirkes fredagsmøder er hyggeligt samvær krydret med foredrag, fællessang og musik. Eftermiddagen begynder med en kort andagt i kirkerummet ved en af kirkens sognepræster. Denne fredag ved sognepræst Lise Mortensen.

Ligesom gudstjenesterne, er andagter og fredagsmøder med tilmelding og begrænsede antal pladser. Du tilmelder på www.husumvoldkirke.dk. For spørgsmål i forbindelse med tilmelding, ring til kirkekontoret på 38 60 90 40.

Søndag d. 6/9 kl. 10.00: Højmesse 13. søndag efter trinitatis ved sognepræst Stig Boel. For at blive ved med at passe på hinanden, er der i kirken plads til 32 på kirkebænken, og for at ingen skal gå forgæves, bedes I tilmelde jer gudstjenesten på www.husumvoldkirke.dk. For spørgsmål i forbindelse med tilmelding, ring til kirkekontoret på 38 60 90 40.

Tirsdag d. 8/9 kl. 17: Spaghettigudstjeneste i Husumvold Kirke. Sognepræst Frederik Teglberg Damm inviterer til spaghettigudstjeneste sammen med børnekorleder Christina Schimmell Rindorf.

Det er kirke, kristendom og bibelhistorier fortalt i børnehøjde. Gudstjenesten varer ca. en halv time, og bagefter er der fællesspisning. På menuen er spaghetti og kødsovs. Det er gratis, men husk tilmelding på www.husumvoldkirke.dk. For spørgsmål i forbindelse med tilmelding, ring til kirkekontoret på 38 60 90 40.