Husum- og Husumvold Kirke 15. - 26. november

Husum Kirke meddeler:

Søndag d. 15/11 kl. 10.30: Højmessen denne søndag er ved sognepræst Iben Hornshøj Sørensen.

Søndag d. 15/11 kl. 16: Traumgekrönt / Husum og Husumvold Kirker inviterer til Ord & Musik-koncert i Husum Kirke.

To kvinder, håndhæklet blondefiligran og ord og sange fra verden af i går. Et stemningsfuldt formidlet liedkoncert-koncept, der gør musikken og historien levende.

 

Sange fra den voldsomme tid omkring de to verdenskrige bliver bundet sammen med oplæsning fra Stefan Zweigs erindringsroman ‘Verden af I går’, og danske oversættelser af sangtekster. Visuelt væves musikken sammen af tråde, der kan skabe fine hæklede ornamenter men også rives op – et billede på musikkens strukturer i overgangen fra senromantikkens svulmende smukke harmonier til modernismens søgen efter nye spændende måder at lave musik på. Berg’s ekvilibristiske leg med impressionismen og senromantikkens rige tonesprog afløses af Schönbergs fyndige og nyskabende toner. Som en vemodig ånd fra tiden før krigenes katastrofe sluttes af med Richard Strauß’ hjerteskærende smukke ‘Vier letzte Lieder’.

Træd med ind i en drøm, der kredser om det tyvende århundredes uskyldstab, om død og længsel, om destruktion og genopstandelse – med sange i feltet mellem det moderne og det umulige. Det er pianist Julie Andkjær Olsen, der spiller, og sopran Trine Bastrup Møller, der synger. Og ligesom komponisterne spinder deres harmoniske strenge, vil kvinderne spænde hvid tråd mellem sig selv og det sorte flygel.

Værker:

Alban Berg: Sieben frühe Lieder

Arnold Schönberg: Drei Lieder opus 48

Richard Strauss: Vier letzte Lieder

Stefan Zweig: Verden af i går. Erindringsroman.

Fri entré, men med begrænset antal pladser.

Torsdag d. 19/11 kl. 9: Morgenandagt / fællesskab og sang – Kom til morgenandagt med sang i Husum Kirke. Denne torsdag ved sognepræst Iben Hornshøj Sørensen.

Torsdag d. 19/11 kl. 19: KONCERT / Variationer og Sonater. Beethoven ville være fyldt 250 år i år – og det fejrer Husum Kirke med tre koncerter i kirkerummet. Den første i aften sammen med pianist Bohumilla Jedlickova.

De kommende to fredag den 27. november kl. 19 / Musik uden for nummer ved pianist Frank Jarlsfelt og torsdag den 3. december kl. 19 / Bagateller og sonater ved pianist Uffe Fløng.

Fri entré, men begrænset antal pladser.

Fredag d. 20/11 kl. 10: Café SAMMEN – I Husum Kirke er Café SAMMEN åben hver fredag fra kl. 10-12. Der er plads til dig, der ønsker at få en god snak og at være en del af et hyggeligt fællesskab. I øjeblikket kræver det tilmelding til diakonimedarbejder, Maria, på maria.husumkirke@gmail.com eller på telefon 21181304.

Søndag d. 22/11 kl. 10.30: Højmessen denne søndag er ved sognepræst Frederik Teglberg Damm.

Mandag d. 23/11 kl. 12-14: Husum Kirkes Herreklub. Har du lyst til at være en del af et trygt fællesskab med andre herrer? Så er Herreklubben i Husum Kirke måske noget for dig.

I mødes på udvalgte mandage kl. 12-14 til fællessang, smørrebrød og hyggeligt samvær i Husum Kirkes anneks. Deltagerbetaling er 25 kr. pr. herre for 3 stk. smørrebrød, en øl/vand og kaffe/te med småkager. Næste møde i herreklubben bliver den 7. december. Tilmelding skal ske til sognepræst Frederik Teglberg Damm på 21 24 67 54 eller mail ftd@km.dk

Onsdag d. 25/11 kl. 18.30: Menighedsrådsmøde i Husum Kirke.

Torsdag d. 26/11 kl. 9: Morgenandagt / fællesskab og sang – Kom til morgenandagt med sang i Husum Kirke. Denne torsdag ved sognepræst Bettina Birk Jensen.

Torsdag d. 26/11 kl. 17: Børnegudstjeneste i Husum Kirke.

Denne måneds Gud & Gaffel handler om advent – og om at glæde sig, når sognepræst Bettina Birk Jensen sammen med børnekorleder Christina Schimmell Rindorf inviterer til gudstjeneste i børnehøjde. Efter gudstjenesten er der fællesspisning. Gratis og uden tilmelding.

 

Husumvold Kirke meddeler:

Søndag d. 15/11 kl. 10.00: Højmesse 23. søndag efter trinitatis ved sognepræst Stig Boel.

For at kunne overholde alle sundhedsmæssige anbefalinger er det nødvendigt, at du tilmelder dig kirkens gudstjenester på www.husumvoldkirke.dk. For spørgsmål i forbindelse med tilmelding, ring til kirkekontoret på 38 60 90 40.

Søndag d. 15/11 kl. 14.00 og kl. 16.00: Husumvold Kirke inviterer til koncert / Sangfest! Det bliver en søndag sprængfyldt af musik! Husumvold kirkes dygtige solosangere, Nicolai Elsberg (bas) og Lau Frederiksen (baryton), præsenterer et overflødighedsshorn af skønne toner: Lieder samt arier fra operaer, operetter og musicals. Akkompagneret af Gayla Kolarova – af to omgange (kl. 14 og kl. 16).

Og vælger I at komme til den første koncert, så har I god tid til at nå over i Husum Kirke til kirkernes fælles Ord & Musik koncert kl. 16: Traumgekrönt;-) Fri entré til sangfesten, men begrænset plads og husk tilmelding på www.husumvoldkirke.dk

Fredag d. 20/11 kl. 14-16: Andagt og Fredagsmøde – Om Vadehav, Fugle og Kunst. Naturvejleder, kunstner og forfatter, Marco Brodde, besøger Husumvold Kirke denne fredag til en samtale om Vadehav, fugle og kunst. Som naturvejleder i Fanø Kommune og med bopæl samme sted er Marco helt tæt på det Vadehav og de fugle, som han gennem sig arbejde, sin kunst og sine bøger, formidler.

 

Husumvold Kirkes fredagsmøder er hyggeligt samvær krydret med foredrag, fællessang og musik. Eftermiddagen begynder med en kort andagt i kirkerummet ved en af kirkens sognepræster. Denne fredag ved sognepræst Lise Mortensen. Vi skal stadig passe på hinanden og følge sundhedsmyndighedernes anbefalinger. Andagt og det efterfølgende Fredagsmøde er derfor med tilmelding. Du tilmelder dig på www.husumvoldkirke.dk. For spørgsmål i forbindelse med tilmelding, ring til kirkekontoret på 38 60 90 40.

Søndag d. 22/11 kl. 10.00: Højmesse sidste søndag i kirkeåret ved sognepræst Line Bjørn Hansen.

For at kunne overholde alle sundhedsmæssige anbefalinger er det nødvendigt, at du tilmelder dig kirkens gudstjenester på www.husumvoldkirke.dk. For spørgsmål i forbindelse med tilmelding, ring til kirkekontoret på 38 60 90 40.

Tirsdag d. 24/11 kl. 18: Forventningsgudstjeneste med fællesspisning i Husumvold Kirke. Advent er forventningstid, hvor det meste handler om, at julen nærmer sig. I år er forventningsgudstjeneste ved sognepræst Line Bjørn Hansen. Efter gudstjenesten mødes I om et fælles måltid.

 

Som med de fleste af kirkens aktiviteter i disse coronatider er også forventningsgudstjenesten og fællesspisning med tilmelding.

Tilmelding senest den 19. november. Du kan tilmelde dig på www.husumvoldkirke.dk. Betaling for spisning sker til kirkekontoret i åbningstiden. Det koster 30 kr., og der betales kontant og helst lige penge;-)

For spørgsmål i forbindelse med tilmelding, ring til kirkekontoret på 38 60 90 40.