Husum og Husumvold Kirker den 11. december - 19. december

Husum Kirke

Torsdag den 13. december kl. 9-10: Morgensang og andagt i Husum Kirke. Denne torsdag ved sognepræst Bettina Birk Jensen. Kom og syng med! Det giver en fantastisk start på dagen. Der rundes af med hygge og morgenbrød indtil kl. 10.

Søndag den 16. december kl. 10.30: Kirkekaffen skiftes ud med julefrokost efter højmessen i Husum Kirke denne tredje søndag i advent.

Prisen for at spise med er 25 kr. for voksne – husk kontanter. Højmessen er ved sognepræst Iben Hornshøj Sørensen.

Husumvold Kirke

Tirsdag den 11. december kl. 17: Børnevenlig familiegudstjeneste – De største børn fra menighedsbørnehaven åbner gudstjenesten og julestemningen, når de kommer ind med lys og Lucia-sang. Præsten Line Bjørn Hansen og børnekorlederen Christina Rindorff sørger for, at gudstjenesten fortsætter i børnehøjde med sang og fortælling.

Bagefter er der mad til alle og lidt sødt at gå hjem på. Det er gratis og uden tilmelding.

Torsdag den 13. december kl. 19: Kirkebio – Winter’s Bone. Instruktør: Debra Granik, 2010

Den 17-årige Ree Dolly bor alene med sine to små søskende og en psykisk syg mor. Den forsvundne, kriminelle far har kautioneret deres hus for at blive løsladt fra fængslet. Siden har ingen set ham. Det er en katastrofe for den lille familie, for hvis han ikke dukker op til retssagen om få dage, må de gå fra hus og hjem. I en rå verden træder den ensomme Ree Dolly i karakter og går ind i sin egen frygt for at vinde over en truende katastrofe og redde sin mor og små søskende.

Sognepræst Stig Boel kommer med et kort oplæg til filmen, og når I har set filmen, er der mulighed for at diskutere det, der gjorde indtryk. Øl og vand koster 10 kr.

Fredag den 14. december kl. 10-12: Få en god start på din weekend med Husumvold Kirkes morgenandagt og Fredagsmøde. Denne fredag med juleknas og julehygge ved sognepræst Stig Boel.

Fredagsmødet er hyggeligt samvær suppleret med aktuelle og nærværende foredrag, fællessang og personlige erindringer. Vi begynder med en kort andagt i kirkerummet kl. 10.00. Undervejs er der selvfølgelig også tid til snak, kaffe og brød. Kaffe, te og brød koster 10 kr.

Tirsdag den 18. december kl. 16.30-17.30: Musik op til jul – fang julestemningen og roen! I den travle juletid inviterer Husumvold Kirke traditionen tro til en stund med ro og fordybelse. Organist Eva Maria Jensen spiller melodiske, langsomme og lyse orgelstykker i vuggende rytmer, som man traditionelt forestillede sig, at hyrderne spillede for det sovende Jesusbarn i krybben med syngende engle svævende rundt omkring.

Englene kan du opleve på kirkens skærme – den ene efter den anden; smukke, sjove, raffinerede og alvorlige. Hvert musikstykke får sin egen engel. Barytonsanger Lau Frederiksen medvirker med julens arier og salmer. Dæmpet lys, tændte stearinlys, musik og billeder sætter stemningen. Du kan komme og gå, som du har lyst. Bare sæt dig, tag en kop kaffe med, og lad dig opsluge af julefred. Fri entré.

Onsdag den 19. december kl. 19.30: DVL Sangkoret inviterer til julekoncert i Husumvold Kirke.