Husum og Husumvold Kirker den 20.-28. august

Husum Kirke meddeler:

Tirsdag d. 20. august kl. 18.30: GÅ MED GUD – Pilgrimsgudstjeneste. Aftenen starter ved Husum Kirke, og går derfra til mosen. Alle får mulighed for at gå i deres eget tempo. Undervejs vil være et par stop til samling og oplæsning af enkelte bibelvers, der kan tænkes videre over på turen sammen.

                                                
Tilbage ved kirken vil der være en kort gudstjeneste ca. kl. 20. Her er alle velkomne til at deltage – man behøver ikke at have været med på vandreturen. Bagefter inviteres på pilgrimsmenu bestående af brød, ost og et glas vin. Pilgrimsvandringen og gudstjenesten er ved sognepræst Iben Hornshøj Sørensen.

Onsdag d. 21. august kl. 10-12: Husum Kirke byder velkommen i CAFÉ SAMMEN. Her er der mulighed for fællesskab og samtale med andre.

                                                   

Du kan spille kortspil, læse avisen, drikke en kop kaffe og spise en friskbagt bolle, arbejde med dit kreative projekt – eller måske starte på en ny hobby i fællesskab med andre.
Det foregår i kirkens anneks og det er gratis.

Onsdag d. 21. august kl. 12.30-14: Tal dansk-Café / Speak Danish Café – Kom og øv dansk i samtale med andre. Nogle af deltagerne har boet i Danmark i kort tid og andre har boet her hele livet. Alle er velkomne! Nogle gange vil I tage på en lille tur, andre gange hygger I i kirken med kaffe og kage, mens I taler dansk sammen – der er et tema for hver gang.

                                                      

Come and practice Danish together. Some have only been living in Denmark for a short time – others have lived here for many years. Everyone is welcome! Sometimes you will go on a little trip in the area, other times you will stay in the church drinking coffee and eating cake while you speak Danish together. There is a theme for every Wednesday.

Vil du være med, vide mere, eller har du lyst til at være frivillig samtalepartner?
Kontakt Maria Sandborg: (Wanna join or know more?) Contact 21 18 13 04 / maria.husumkirke@gmail.com

Torsdag d. 22. august kl. 9: Morgenandagt. I Husum Kirke er der andagt og fællessang, kaffe og morgenbrød om torsdagen.

                                                       

Der er morgenandagt hele sommeren, og alle er velkomne! Denne torsdag ved sognepræst Iben Hornshøj Sørensen.

Søndag d. 25. august kl. 11 i Husumvold Kirke: Denne søndag er der fælles friluftsgudstjeneste på græsset ved Husumvold kirke. Her vil I gå tæt på Guds Skaberværk! Årets fælles friluftsgudstjeneste er ved sognepræsterne Lise Mortensen og Iben Hornshøj Sørensen. Husum Kirkes voksenkor synger under gudstjeneste sammen med begge kirkers korsangere. Efter gudstjenesten inviteres I på lidt at spise og drikke. Alle er velkomne, og det kræver ingen tilmelding.

Mandag d. 26. august kl. 16-17: Husum & Husumvold Kirkers Børnekor starter sæsonen i Husum Kirke. Det er gratis at være med i Børnekoret, der er for drenge og piger i 2.-4. klasse.

                                                       

Der er ingen optagelsesprøve til koret, og tilmelding sker på www.husumkirke.dk eller www.husumvoldkirke.dk . Her er fællesskab og glæde ved musik og sang. Børnene lærer at skabe musik sammen, lytte til hinanden, synge rent og bruge stemmen

rigtigt. Korene optræder ved forskellige lejligheder i kirkerne, i provstiet og i bydelen. Korleder er Christina Schimmell Rindorf.

Mandag d. 26. august kl. 17.15-18.15: Husum & Husumvold Kirkers nye JUNIORKOR mødes for første gang i Husum Kirke. Koret er for børn i 5.-9. klasse, der er glade for at synge. Det er gratis, og der er heller ingen optagelsesprøve til Juniorkoret, som også har tilmelding på www.husumkirke.dk og www.husumvoldkirke.dk . I Juniorkoret skal børnene videreudvikle deres sang, de skal lære at læse noder, og de skal synge på engelsk. Korene optræder ved forskellige lejligheder i kirkerne, i provstiet og i bydelen. Korleder er Christina Schimmell Rindorf.

Onsdag d. 28. august kl. 10-12: Husum Kirke byder velkommen i CAFÉ SAMMEN. Her er der mulighed for fællesskab og samtale med andre. Du kan spille kortspil, læse avisen, drikke en kop kaffe og spise en friskbagt bolle, arbejde med dit kreative projekt – eller måske starte på en ny hobby i fællesskab med andre.
Det foregår i kirkens anneks og det er gratis.

Onsdag d. 28. august kl. 12.30-14: Tal dansk-Café / Speak Danish Café – Kom og øv dansk i samtale med andre. Nogle af deltagerne har boet i Danmark i kort tid og andre har boet her hele livet. Alle er velkomne! Nogle gange vil I tage på en lille tur, andre gange hygger I i kirken med kaffe og kage, mens I taler dansk sammen – der er et tema for hver gang.

Come and practice Danish together. Some have only been living in Denmark for a short time – others have lived here for many years. Everyone is welcome! Sometimes you will go on a little trip in the area, other times you will stay in the church drinking coffee and eating cake while you speak Danish together. There is a theme for every Wednesday.

Vil du være med, vide mere, eller har du lyst til at være frivillig samtalepartner?
Kontakt Maria Sandborg: (Wanna join or know more?) Contact 21 18 13 04 / maria.husumkirke@gmail.com

Husumvold Kirke meddeler:

Fredag d. 23. august kl. 14-16: Kirke & Kunst på Fredagsmødet – KUNSTNERNE TALER. Denne anden fredag med Kirke & Kunst skal vi opleve kunstnerne tale – vi skal længere bag om Meik Brüsch og Ida Riegels virke. Glæd jer til et indblik i to spændende kunstneres verden – en verden, der rummer lange cykelture med cello på ryggen og en opvækst i et cirkus.

                                                   

Meik og Ida vil selvfølgelig også fortælle om den fælles proces med at kombinere billeder og lyd – og om hvordan de to kunstarter giver en ekstra dimension til oplevelsen af hinanden.

Fredagsmødet indledes med en andagt i kirkerummet ved sognepræst Stig Boel. Der vil i løbet af eftermiddagen være kaffe/te og brød til den nette pris af 10 kr. Og der er mulighed for et sidste kig på Meik Brüsch’s værker, der har været udstillet i kirkens mødesal mellem dette og det forrige Fredagsmøde, hvor Husumvold Kirke også sammen med de to kunstnere stillede skarpt på kirke og kunst.

Husum og Husumvold Kirker har valgt at rette fokus mod kirke og kunst i det aktuelle kirkeblad, støttet op af arrangementer i begge kirker.  Kom ind i kirken og nyd kunsten.

Søndag d. 25. august kl. 11: Denne søndag er der fælles friluftsgudstjeneste på græsset ved Husumvold Kirke: ”Tæt på Guds Skaberværk!” Årets fælles friluftsgudstjeneste er ved sognepræsterne Lise Mortensen og Iben Hornshøj Sørensen.

                                                 

Husum Kirkes voksenkor synger under gudstjeneste sammen med begge kirkers korsangere. Efter gudstjenesten inviteres I på lidt at spise og drikke. Alle er velkomne, og det kræver ingen tilmelding.

Onsdag d. 28. august kl. 16.30-17.30: Husum & Husumvold Kirkers Spirekor starter sæsonen i Husumvold Kirke. Det er gratis at være Spirekoret, der er for drenge og piger i 0.-1. klasse. Der er ingen optagelsesprøve til koret, og tilmelding sker på www.husumkirke.dk eller www.husumvoldkirke.dk . Her er fællesskab og glæde ved musik og sang. Børnene lærer at skabe musik sammen, lytte til hinanden, synge rent og bruge stemmen rigtigt. Korene optræder ved forsk