Husum og Husumvold Kirker den 24. januar -30. januar

Husum Kirke meddeler:

Torsdag d. 24. januar kl. 9-10: Også denne torsdag kan du starte dagen med morgensang, andagt, morgenbrød og fællesskab i Husum Kirke. Alle er velkomne! Denne uge ved sognepræst Bettina Birk Jensen.

 

Husumvold Kirke meddeler:

Torsdag d. 24. januar kl. 18.30: Denne Kirkebio i Husumvold Kirke byder på en film, som på eminent vis blander tragedie og sort komedie, det absurde, det gribende og det rørende – Three Billboards outside Ebbing, Missouri af instruktør Martin McDonagh, 2017.

 


Mildred Hayes har mistet sin datter, men politiet har tilsyneladende ikke foretaget sig meget. Hun får den idé at købe plads på tre reklamestandere i udkanten af byen. Her skriver hun en direkte besked til politiinspektøren.

Sognepræst Stig Boel kommer med et kort oplæg, og efter filmen kan I diskutere det, der gjorde indtryk. Denne torsdag begyndes der med en kort andagt i kirkerummet kl. 18.30.

Øl og vand 10 kr.

Søndag d. 27. januar kl. 16: Kom med indenfor i Brahms’ Salon i Bad Ischl, når Husumvold og Husum Kirker sammen inviterer til Ord & Musik i Husumvold Kirke. Traditionen tro rummer kirkernes fælles arrangementsrække også i 2019 en komponist-salon i Husumvold kirke. Denne gang er turen kommet til Johannes Brahms (1833-1897), der i Bad Ischl i sit livs aften skrev De fire alvorlige sange, komponeret til tekster fra Bibelen. Alle kredser de om døden og munder ud i den store kærlighedshymne fra Første Korintherbrev: ”Så bliver da tro, håb, kærlighed, disse tre. Men størst af dem er kærligheden”. Brahms skrev sangene i en tid, da hans kærlige veninde, pianisten Clara Schumann (enken efter Robert) lå for døden. Og han forærede sangene til Claras døtre lige efter begravelsen. Han selv havde heller ikke langt igen. Foruden De fire alvorlige sange komponerede han kun 11 præludier for orgel, hans allersidste værk. Det sidste præludium bærer titlen Verden, nu må jeg forlade dig, og med dette begynder og slutter denne Brahms Salon.

       Et maleri af Willy von Beckerath

Ved koncerten medvirker pianist Elisabeth Holmegård Nielsen, baryton Jakob Vad og Nicolai Elsberg som oplæser. Organist Eva Maria Jensen spiller orgel. Hun har endvidere fundet og oversat de fragmenter af Brahms breve, der læses op mellem de forskellige satser. Ord & toner ledsages af billeder af Brahms og Clara på skærmen.

Koncerten varer en times tid, og kirkerne håber, at I også har tid til et glas vin efter koncerten. Fri entré.

Mandag d. 28. januar kl. 10-12: Syng og dans med din baby! Der er stadig plads på Husumvold Kirkes nye babysalmesangshold. Babysalmesang i Husumvold Kirke er et gratis musikalsk og rytmisk tilbud til dig og dit barn i alderen 0 – ca. 1 år. Det er sang, musik, bevægelse – og nærvær.

Birthe Karlsson, som underviser, er pædagog og uddannet i babysalmesang. Babysalmesangen varer ca. 45 minutter, og bagefter er der mulighed for at blive til en kop kaffe, lidt frugt og en snak med de andre forældre. Tilmelding til holdet på www.husumvoldkirke.dk.

Onsdag d. 30. januar kl. 10-12: Er der atter legestue i Husumvold Kirke. Her mødes børn og voksne til hygge, sang og en masse leg. Gerd og Birte synger og leger med jer, og de sørger for hjemmebagte boller, saft, te og kaffe. Det koster 5 kr. pr. familie at være med.