Husum og Husumvold Kirker den 29. januar -6. februar

Husum Kirke meddeler:

Torsdag d. 31. januar kl. 9-10: Kom og syng morgensang i Husum Kirke – det er fællesskab og glæde, sang, andagt, kaffe og morgenbrød i Husum Kirkes mødesal.

Denne torsdag ved sognepræst Iben Hornshøj Sørensen.

 

Torsdag d. 31. januar kl. 17: Kom til Gud & Gaffel i Husum Kirke. Gud & Gaffel er gudstjeneste for børn og familier, for unge, enlige og gamle – på børnenes præmisser ved sognepræst Bettina Birk Jensen.

 

Efter gudstjenesten er der fællesspisning. Det er gratis og uden tilmelding.

Lørdag d. 2. februar kl. 10-12: Musikalsk Legestue. Første lørdag i måneden kl. 10.00-12.00 slår Husum Kirke dørene op, så de 1-4-årige kan synge, danse, spille musik og lege sammen med deres voksne. Organist, korleder og musikpædagog Kirsten Thorup slår tonen an. Formiddagen rundes af med brød, frugt, te, kaffe, fri leg og snak.

Legestuen er gratis, og tilmelding sker på www.husumkirke.dk. Har du plads på holdet, bedes du også tilmelde dig de enkelte lørdage senest fredag til Kirsten (kontaktoplysninger findes under “kontakt” på hjemmesiden).

Søndag d. 3. februar kl. 10.30: Søndagens højmesse i Husum Kirke vil handle om storm og stille. Højmessen er ved sognepræst Iben Hornshøj Sørensen. Bagefter er der kirkekaffe.

Tirsdag d. 5. februar kl. 19: Aftengudstjeneste – kyndelmisse. Ved sognepræst Bettina Birk Jensen, som denne tirsdag aften bidrages af hendes konfirmander.

Onsdag d. 6. februar kl. 14-16: Onsdagscafé – Døvepræst i døves verden. Husum Kirkes Onsdagscafé får besøg af Marie-Louise Bork Winther, der fortæller om døves verden og sit arbejde gennem 10 år som døvepræst øst for Storebælt.

Døves verden er noget kun få hørende kender til. Døves verden er sprog, kultur, identitet og tro på visuelle præmisser. Marie-Louise Bork Winther teologi og liturgi er præget af en minoritetgruppes verden og behov, som skal ses for at kunne blive forstået. Onsdagscaféen er gratis og uden tilmelding.

 

Husumvold Kirke meddeler:

Onsdag d. 30. januar kl. 10-12: Husumvold Kirkes Legestue – der er legestue hver onsdag i kirken. Her mødes børn og voksne til hygge, sang og en masse leg. Gerd og Birte synger og leger med jer, og de sørger for hjemmebagte boller, saft, te og kaffe. Det koster 5 kr. pr. familie at være med.

 Fredag d. 1. februar kl. 10-12: Et tørklæde kommer til byen – Morgenandagt og Fredagsmøde i Husumvold Kirke. Forfatter og kulturjournalist Erik Lindsø fortæller om det gode kulturmøde. ”Danskerne findes i mange modeller, og stadig kommer der nye til,” digter Ebbe Kløvedal Reich i en højskolesang.

For Erik Lindsø er en dansker et gadekryds, der siden oldtiden er blevet formet i mødet med det fremmede. – Der er altid ankommet fremmede, der forstyrrer os og forandrer os. I landsbyen kom tilflytteren. I storbyen kom fremmedarbejderen. I den globale landsby kommer de mest uventede. Med jævne mellemrum må vi derfor minde hinanden om, hvem vi er, og hvorfor vi hører sammen. I disse år skal vi lære at høre sammen på nye måder, forklarer Erik Lindsø.

 

Erik Lindsø har samlet på tankevækkende og morsomme historier om det gode kulturmøde, som han i foredraget bruger til at forklare, hvordan vi bliver bedre til at leve i en flerkulturel brydningstid, hvor kulturmødet er blevet en del af hverdagen.

Husumvold Kirkes fredagsmøder er hyggeligt samvær suppleret med aktuelle og nærværende foredrag, fællessang og personlige erindringer. Fredagen begynder med en kort andagt i kirkerummet kl. 10.00 ved sognepræst Lise Mortensen. Undervejs er der selvfølgelig også tid til snak, kaffe og morgenbrød. Kaffe, te og brød koster 10 kr. Tilmelding er ikke nødvendig.

 

Mandag d. 4. februar kl. 10-12: Syng og dans med din baby på Husumvold Kirkes nye babysalmesangshold. Der er stadig enkelte ledige pladser. Babysalmesang i Husumvold Kirke er et gratis musikalsk og rytmisk tilbud til dig og dit barn i alderen 0 – ca. 1 år. Det er sang, musik, bevægelse – og nærvær.

Birthe Karlsson, som underviser, er pædagog og uddannet i babysalmesang. Babysalmesangen varer ca. 45 minutter, og bagefter er der mulighed for at blive til en kop kaffe, lidt frugt og en snak med de andre forældre. Husk tilmelding til holdet på www.husumvoldkirke.dk.

Tirsdag d. 5. februar kl. 17: Spaghettigudstjeneste – om den barmhjertige samaritaner. En spaghettigudstjeneste i Husumvold Kirke er en gudstjeneste på børnenes præmisser for børnefamilier, bedsteforældre og andre interesserede.

Det er kirke og kristendom i øjenhøjde, når sognepræst Line Bjørn Hansen fortæller bibelhistorier, så børnene kan forstå det. Børnekorleder Christina Schimmell Rindorf synger med. Efter gudstjenesten er der fællesspisning, hvor menuen naturligvis er spaghetti med kødsovs.

Onsdag d. 6. februar kl. 10-12: Er der atter legestue i Husumvold Kirke. Her mødes børn og voksne til hygge, sang og en masse leg. Gerd og Birte synger og leger med jer, og de sørger for hjemmebagte boller, saft, te og kaffe. Det koster 5 kr. pr. familie at være med.