Husum og Husumvold Kirker den 30. oktober-7. november

Husum Kirke meddeler:

Torsdag den 1. november kl. 9-10: Morgensang og andagt i Husum Kirke ved sognepræst Bettina Birk Jensen. Kom og syng med! Det giver en fantastisk start på dagen. Der rundes af med hygge og morgenbrød indtil kl. 10.

Tirsdag den 6. november kl. 19: Allehelgen mindegudstjeneste. Vi mindes i fællesskab vores døde. Der bliver sat ord og toner på dét at have mistet. På savn, sorg og ensomhed, men også på glæde og taknemmelighed.

Man kan tænde et lys for den eller dem, man særligt tænker på. Gudstjenesten er ved kirkens 3 præster.

Efter gudstjenesten vil der være kaffe, et glas rødvin, brød og ost.

Onsdag den 7. november kl. 13-15: Sorggruppen starter i Husum Kirke. Det er svært at miste et menneske, der har haft betydning i ens liv. Ofte er der mange omkring én de første dage og måske uger efter, at man har mistet. Men der kan komme en tid, hvor man føler sig alene med sorgen. Her viser erfaringen, at det kan være en stor hjælp at være med i en sorggruppe, hvor man fortæller, lytter til hinanden og støtter hinanden.

Derfor giver Husum Kirke mulighed for at være sammen med andre, der oplever det samme. Et forløb i sorggruppen begynder med en indledende samtale med en af lederne omkring tabet og forløbet i sorggruppen. Gruppen mødes hver anden onsdag kl. 13-15. Således følger gruppen hinanden gennem hele forløbet.

Erfaringen viser, at det er gavnligt at vente til mindst tre måneder efter tabet, før man begynder i en sorggruppe.

Annalise Christensen, der har ledet sorggruppen gennem mere end 20 år, er uddannet i sorgarbejde hos de Samvirkende Menighedsplejer og certificeret HR coach. Bettina Birk Jensen er sognepræst ved Husum Kirke.

Onsdag den 7. november kl. 14-16: Onsdagscafé – her er fællesskab og gode samtaler krydret med spændende og vedkommende indslag. Ved sognepræst Nikolaj Hartung Kjærby. Gratis og uden tilmelding.

 

Husumvold Kirke meddeler:

Tirsdag den 30. oktober kl. 17: Kom gerne udklædt, når sognepræst Line Bjørn Hansen lader halloween-uhyggen flytte med ind i kirken. Det sker til en afskyelig børnegudstjeneste, hvor kirken er fuld af væmmelige edderkopper, lodne flagermus og græskarhoveder med spidse tænder.

Fortællinger og sange handler om frygt og mod, tro og håb, ondt og godt. Husum og Husumvold Kirkers Spire- og Børnekor synger med, ledet af Christina Schimmell Rindorf. Efter gudstjenesten er der gyserløb i kirkens mørke kælder for de allermodigste – og fællesspisning. Gratis og uden tilmelding.

Onsdag den 31. oktober kl. 10-12: Husumvold Kirkes legestue – Der er legestue i Husumvold Kirke hver onsdag. Her mødes børn og voksne til hygge, sang og en masse leg. Gerd og Birte sørger for hjemmebagte boller, saft, te og kaffe. De glæder sig til at tage imod nye såvel som gamle deltagere. Det koster 5 kr. pr. familie.

Torsdag den 1. november kl. 15.30-17.30: Sognepræst Stig Boels jubilæum.

Det skal fejres, at Husumvold kirke i 25 år har været så heldige at have Stig som præst! Derfor inviterer menighedsrådet til reception i kirkens lokaler. Alle er velkomne.

Lørdag den 3. november kl. 12-15: 70-års jubilæum – Kirken på Husum Vold og Husumvold Menighedsbørnehave. Jubilæet indledes kl. 12 på Frederikssundsvej 373 (overfor Abildvang) med familiegudstjeneste ved Husumvold Kirkes sognepræst Line Bjørn Hansen. Resten af dagen er fyldt med aktiviteter for store og små og rundes af med flaghejsning, fødselsdagssang, kaffe og kage kl. 14.15 på Vindingevej 16, hvor institutionen ligger i dag.

Søndag den 4. november kl. 19: Allehelgens mindegudstjeneste. Vi mindes dem, vi har mistet, når Husumvold Kirke inviterer til en stille og stemningsfuld mindegudstjeneste, hvor alle kirkens præster deltager. Her vil navnene på dem, vi har mistet i det forgangne år, blive læst op, og vi vil tænde lys for vores døde.

Ved mindegudstjenesten medvirker også Maria Lundbak på obo sammen med organist Eva Maria Jensen, med satser fra baroktiden. Efter gudstjenesten er alle velkomne til ostebord og et glas vin.

Onsdag den 7. november kl. 10-12: Husumvold Kirkes legestue – Der er legestue i Husumvold Kirke hver onsdag. Her mødes børn og voksne til hygge, sang og en masse leg. Gerd og Birte sørger for hjemmebagte boller, saft, te og kaffe. De glæder sig til at tage imod nye såvel som gamle deltagere. Det koster 5 kr. pr. familie.

 

DSC_0046 (Allehelgen mindegudstjeneste i Husum, Foto: Charlotte Maria Rasmussen)
Simon-stankowski-unsplash (Sorggruppe i Husum, foto: Simon Stankowski)
IMG_6464 (Halloween i Husumvold, foto: Mette Lilly Nielsen)
Stig_400 (jubilæum i Husumvold, foto: Vibeke Rasmussen)
Leaves (Allehelgen i Husumvold, foto: Pixabay)