Husum og Husumvold Kirker den 6.-14. august

Husum Kirke meddeler:

Tirsdag d. 6. august kl. 19: SKØNHED – Aftensang ved sognepræst Iben Hornshøj Sørensen. Aftensang i Husum Kirke er tid til ro og eftertænksomhed.

Vil du gerne mindes om aftensangen, kan du nu tilmelde dig en sms-service på www.husumkirke.dk.

Onsdag d. 7. august kl. 10: Ud & Se – onsdagstræffet ser på Kirke & Kunst. Denne onsdag springer ​Ud & Se bussen over og bliver i eget kvarter til en dag fuld af kirkekunst. Formiddagen starter som vanligt i Husum Kirke, men efter kaffe/te og morgenbrød bliver I i kirken for at fordybe jer i den dansk/østrigske kunstner Adi Holzers udsmykning af kirkerummet.

Fra Husum Kirkes udsmykning vil I sammen gå til Husumvold Kirke for bl.a. at se nærmere på kunstneren Palle Bruuns smukke glasmosaik. Dagen rundes af med lidt mad.

Café SAMMEN og Tal dansk-Café inviteres med Ud & Se, så der vil ikke være andre caféer i Husum Kirke denne onsdag? / Café Together and Speak Danish Café are invited to join and enjoy Church & Art at ten o’clock? Vil du være med, vide mere, eller har du lyst til at være frivillig samtalepartner?
Kontakt Maria Sandborg: (Wanna join or know more?) Contact 21 18 13 04 / maria.husumkirke@gmail.com

Husum og Husumvold Kirker har valgt at rette fokus mod kirke og kunst i det aktuelle kirkeblad, og dette støttes op af arrangementer i begge kirker. Allerede på fredag d. 9. august og igen d. 23. august inviterer Husumvold Kirke således til to Fredagsmøder om Kirke & Kunst ved cellist Ida Riegels og billedkunstner Meik Brüsch. I perioden mellem de to fredagsmøder vil Meik Brüsch’s værker være udstillet i Husumvold Kirkes mødesal.

Kom ind i kirken og nyd kunsten!

Torsdag d. 8. august kl. 9: Morgenandagt. I Husum Kirke er der andagt og fællessang, kaffe og morgenbrød om torsdagen. Der er morgenandagt hele sommeren, og alle er velkomne! Denne torsdag ved sognepræst Iben Hornshøj Sørensen.

Søndag d. 11. august kl. 10.30: SØDE DRUER OG MODNE FIGNER – Højmesse ved sognepræst Iben Hornshøj Sørensen. Bliv endelig til kaffe og hygge i mødesalen bagefter.

Onsdag d. 14. august kl. 10-12: Husum Kirke byder velkommen i CAFÉ SAMMEN. Her er der mulighed for fællesskab og samtale med andre. Du kan spille kortspil, læse avisen, drikke en kop kaffe og spise en friskbagt bolle, arbejde med dit kreative projekt – eller måske starte på en ny hobby i fællesskab med andre.
Det foregår i kirkens anneks og det er gratis.

Onsdag d. 14. august kl. 12.30-14: Tal dansk-Café / Speak Danish Café – Kom og øv dansk i samtale med andre. Nogle af deltagerne har boet i Danmark i kort tid og andre har boet her hele livet. Alle er velkomne! Nogle gange vil I tage på en lille tur, andre gange hygger I i kirken med kaffe og kage, mens I taler dansk sammen – der er et tema for hver gang.

Come and practice Danish together. Some have only been living in Denmark for a short time – others have lived here for many years. Everyone is welcome! Sometimes you will go on a little trip in the area, other times you will stay in the church drinking coffee and eating cake while you speak Danish together. There is a theme for every Wednesday.

Vil du være med, vide mere, eller har du lyst til at være frivillig samtalepartner?
Kontakt Maria Sandborg: (Wanna join or know more?) Contact 21 18 13 04 / maria.husumkirke@gmail.com

 

Husumvold Kirke meddeler:

Fredag d. 9. august kl. 14-16: Kirke & Kunst på Fredagsmødet – KUNSTEN TALER. I kirkerummet præsenterer kunstner Meik Brüsch udvalgte værker – suppleret af cellist Ida Riegels, der spiller stykker særligt valgt til værkerne og anledningen.

Eftermiddagen begynder som altid med en kort andagt i kirkerummet, denne fredag ved sognepræst Lise Mortensen. Kaffe og brød koster 10 kr.

 

Husum og Husumvold Kirker har valgt at rette fokus mod kirke og kunst i det aktuelle kirkeblad, og dette støttes op af arrangementer i begge kirker. Meik og Ida vender tilbage til endnu et Fredagsmøde om Kirke & Kunst d. 23. august i Husumvold Kirke.

Her er der mulighed for at komme længere bag om Meik Brüsch og Ida Riegels virke. Så glæd jer til et indblik i to spændende kunstneres verden – en verden, der rummer lange cykelture med cello på ryggen og en opvækst i et cirkus. Meik og Ida vil selvfølgelig også fortælle om den fælles proces med at kombinere billeder og lyd – og om hvordan de to kunstarter giver en ekstra dimension til oplevelsen af hinanden.

I perioden mellem de to fredagsmøder vil Meik Brüsch’s værker være udstillet i Husumvold Kirkes mødesal. Og allerede på onsdag d. 7. august inviterer Husum Kirkes Onsdagstræf til et grundigt kig på både Husum og Husumvold Kirkers udsmykning.

Kom ind i kirken og nyd kunsten!

Tirsdag d. 13. august kl. 17: Spaghettigudstjeneste – OM AT BEGYNDE PÅ NOGET NYT.

En spaghettigudstjeneste i Husumvold Kirke er en gudstjeneste på børnenes præmisser for børnefamilier, bedsteforældre og andre interesserede. Det er kirke og kristendom i øjenhøjde, når sognepræst Line Bjørn Hansen fortæller bibelhistorier, så børnene kan forstå det.

Under gudstjenesten synger børnekorleder Christina Schimmell Rindorf sammen med børnene. Efter gudstjenesten er der fællesspisning, hvor menuen naturligvis består af spaghetti med kødsovs. Det er gratis og uden tilmelding.