Kommende aktiviteter i Husum og Husumvold kirker uge 6 og 7

Husum Kirke meddeler:

– Torsdag d. 15. februar kl. 9-10:  Morgensang i Husum Kirke – få en rigtig god start på dagen med fælles morgensang, kaffe og morgenbrød. Alle er velkomne! Ved sognepræst Iben Hornshøj Sørensen.

– Tirsdag d. 13. februar kl. 10-12: Fællessang i Annekset – Drop ind til fællessang i annekset 

– helt uden tilmelding. Den anden tirsdag i hver måned i Husum Kirkes anneks. Både det sociale
og udvikling af stemmerne prioriteres. Og der er altså også tid til hygge over en kop kaffe eller te. 
Ved roret står korleder, organist og musikpædagog Kirsten Thorup.

– Tirsdag d. 20. februar kl. 19: Aftengudstjeneste – FASTE. I ord og toner kastes der lys over fastetiden. Ved sognepræst Iben Hornshøj Sørensen.

Torsdag d. 22. februar kl. 9-10: Morgensang i Husum Kirke – få en rigtig god start på dagen med fælles morgensang, kaffe og morgenbrød. Alle er velkomne! Ved sognepræst Bettina Birk Jensen.

– Torsdag d. 22. februar kl. 17: Gud & Gaffel. Om at have ører – og kunne høre. Husum Kirke holder gudstjeneste for børn og familier, for unge, enlige og gamle – på børnenes præmisser med fortælling, leg, bevægelse og sang. 

Efter gudstjenesten er der spaghetti med kødsovs, brød og grønt. Børnene kan lege, og de voksne kan få en snak. Det er gratis at spise med, og det kræver ikke tilmelding at deltage.

Lørdag d. 24. februar kl. 16: Beethoven#2 – Den anden koncert i serien med Bethovens samlede strygekvartetter, spillet af Arild Kvartetten. Her spilles opus 18 nr. 2 i G dur, opus 127 i Es dur og opus 59 nr. 1 i F dur.

Husumvold Kirke meddeler:

–  Onsdag d. 14. februar kl. 10-12: Legestue med Gerd og Birte. Det koster 5 kr. pr. familie – og der er både hjemmebag, saft, te og kaffe.

Torsdag d. 15. februar kl. 19: Kirkebio – A Late Quartet. Husumvold Kirke inviterer til kirkebio med denne skønne film fra 2012 af instruktør Yaron Zilberman.  Sognepræst Stig Boel kommer med et kort oplæg, og efter filmen er der mulighed for at diskutere det, der gjorde indtryk.  Cellisten Peter stiftede Fuga-kvartetten for 25 år siden. Peter får diagnosen Parkinsons syge, og nu tvinges han til at tænke på sin egen og kvartettens fremtid. Peter tør godt sætte ord på problemet, men det har de øvrige medlemmer af kvartetten meget svært ved, og alting skrider. En stærk fortælling om kærlighed, hengivenhed, omsorg, svigt – om opofrelse og sammenhold og om den vanskelige tilgivelse.

Søndag d. 18. februar kl. 16: Forførende fløjtetoner –  Der er noget forførende over fløjten – et ældgammelt instrument, afbildet på græske vaser, spillet af naturguden Pan og vinguden Dionysos og i dag kendt både som kammermusikinstrument og orkesterinstrument.
Fløjten kan også nydes solo, og mange moderne komponister har fået fløjten til at lyde helt anderledes end det, vi hidtil har hørt. Ved koncerten med Agata Tucholka og Hanna Lizinkiewicz spilles værker for fløjtesolo, klaversolo samt fløjte og klaver. De vil præsentere os for kendte værker, men også for helt nye stykker, skrevet specielt for de to musikere. 
 
–  Onsdag d. 21. februar kl. 10-12: Legestue med Gerd og Birte. Det koster 5 kr. pr. familie – og der er både hjemmebag, saft, te og kaffe.
 
– Fredag d. 23. februar kl. 14-16: Andagt og Fredagsmøde – Sibelius. Baryton Lau Frederiksen præsenterer med ord og sang den finske komponist Johan Julius Christian Sibelius (1865-1957).
   Sibelius 
Fredagsmødet er hyggeligt samvær suppleret med aktuelle og nærværende foredrag, fællessang og personlige erindringer. Eftermiddagen begynder med en kort andagt i kirkerummet kl. 14.00. Undervejs er der selvfølgelig også tid til snak, kaffe og kage. Kaffe og kage koster 10 kr.
–  Onsdag d. 28. februar kl. 10-12: Legestue med Gerd og Birte. Det koster 5 kr. pr. familie – og der er både hjemmebag, saft, te og kaffe.