Kommende aktiviteter i Husum og Husumvold kirker uge 23-24

Husum Kirke meddeler:

Tirsdag den 12. juni kl. 10-12: Så er det atter tid til drop-ind fællessang i annekset – kom og syng med! Pssst, selvom der synges, så bliver der også tid til hygge over en kop kaffe eller te.

Ved roret står korleder og organist Kirsten Thorup. Det er gratis.

Torsdag den 14. juni kl. 9-12:  Start din torsdag med sang i Husum Kirke! Alle er velkomne til morgensang, andagt, kaffe og morgenbrød. Ved sognepræst Nikolaj Hartung Kjærby.

Torsdag den 12. juni kl. 19: Koncert – Himlens nattergale. Sangerinde Betty Arendt og organist Peter Arendt lader gamle og nye nordiske sange og salmer klinge i sommeraftenen. Et betagende møde med mange dybt personlige digte om livet og døden, glæde og lidelse i et melodiøst, intimt og varieret tonesprog. Fri entré.

Tirsdag den 19. juni kl. 19: Gudstjeneste ud af huset – til Måløv Kirke. En lille fin kirke med middelalderlige kalkmalerier, romansk kor og skib opført i 1100-tallet og et sengotisk våbenhus og tårn tilføjet i 1500-tallet. Der er fælles afgang med bus fra Husum Kirke præcis klokken 19.

Og hjemkomst igen senest kl. 22. Kirkebil til gangbesværede fra bopæl til Husum Kirke kan rekvireres ved henvendelse til kirkekontoret senest hverdagen forinden. Sognepræst Bettina Birk Jensen vil holde en kort gudstjeneste, og en repræsentant for Måløv Kirkes menighed vil fortælle om kirken samt vise rundt. Der sluttes af med en kop kaffe.

Husumvold Kirke meddeler:

Onsdag den 13. juni kl. 10-12: Gerd og Birte inviterer til sæsonens sidste legestue – og traditionen tro mødes I på Husumparkens Legeplads, Nordrupvej 16.

Torsdag den 14. juni kl. 19.30-21: Favntag. Levende og medrivende kristendomsundervisning for voksne!  BØN – hvordan, hvorfor, for hvem og hvor?

Det handler om etik og værdier, mening og retning, religion og overbevisning. Gennem samtaler, øvelser og opgaver går I sammen på opdagelse i tro, liv og eksistens. Der afsluttes med en kort lysandagt i kirkerummet. Sognepræst Line Bjørn Hansen leder sammen med Evy Carstens undervisningen.

Max være 15 deltagere. Tilmelding på ec2700@outlook.com eller på telefon 2077 5636.

Fredag den 15. juni kl. 14-16: Andagt og Fredagsmøde – Vidne fra Theresienstadt.

Til oktober er det 75 år siden, at den tyske besættelsesmagt igangsatte aktionen mod de danske jøder. De fleste af Danmarks jøder nåede i sikkerhed i Sverige, men 472 blev sendt til koncentrationslejren Theresienstadt.

 

Birgit Krasnik Fishermann var kun fem år, da hun sammen med sin familie blev deporteret til KZ-lejren i det nuværende Tjekkiet. Birgit er formand for Theresienstadt Foreningen. Hør hende fortælle!

Fredagsmødet er hyggeligt samvær suppleret med aktuelle og nærværende foredrag, fællessang og personlige erindringer. Der begyndes med en kort andagt i kirkerummet kl. 14.00. Undervejs er der selvfølgelig også tid til snak, kaffe og kage. Kaffe/kage koster 10 kr.

Tirsdag den 19. juni kl. 17: Spaghettigudstjeneste med grill. På denne sommerdag flyttes vores fællesspisning fra spaghettigryden til grillen. Bliver det dårligt vejr, rykker vi selvfølgelig bare indenfor – så kom alligevel!

En spaghettigudstjeneste i Husumvold Kirke er en gudstjeneste på børnenes præmisser for børnefamilier, bedsteforældre og andre interesserede. Det er kirke og kristendom i øjenhøjde, når der bliver fortalt bibelhistorier, så børnene kan forstå det.  Efter gudstjenesten er der fællesspisning. Det er gratis og uden tilmelding.