2020 blev året, hvor Husum endelig bragede igennem

Corona-krise eller ej, så blev 2020 året, hvor de blåhvide fra Husum Boldklub endelig bragede igennem og spillede sig op i Danmarksserien. Det skete ikke uden dramatik og masser af nervepirrende øjeblikke, for det hele blev afgjort i forårets absolut sidste kamp i Husumparken mod nærmeste konkurrent fra Skjold.

Her er målet, der gav Husum oprykning til Danmarksserien

Foråret 2020 blev fra starten mærket af Corona-krisen, og man annullerede simpelthen hele det ellers tilrettelagte program. Så for at finde en oprykker til Danmarksserien, lavede man et mindre oprykningsspil med Skjold, Husum, B.1903 og Rønne. Der skulle spilles tre kampe. Men Husum førte med seks point og skulle derfor bare have en enkelt sejr, så ville alt være på plads.

Og så blev der jublet igennem i de specielle sejrstrøjer

Der skete imidlertid det, at Skjold vandt sine to første kampe, mens Husum tabte sine. Derfor skulle det hele afgøres i allersidste kamp – i topbraget i Husumparken. Og det var en gyser, der ville noget. Indtil bare otte minutter før tid var Husum bagud 0-1, men så kom forløsningen, da det lykkedes at udligne, og 1-1 holdt tiden ud. Dermed var målet nået – Husum var rykket op i Danmarksserien – bare en enkelt række under “storebror” Brønshøj !!

Undervejs var der pludselig gået svingdør i trænerposten på 1. holdet, og det forstyrrede også i forberedelserne til de sidste tre kampe. Det hele så ret så uoverskueligt ud, men det kan vi jo så bare smile lidt af i dag, for Husum rykkede jo trods alt op alligevel.

Eventyret i Danmarksserien startede ret så voldsomt med en masse øretæver.

Fremad Valby – Husum – 5-3 

Husum – Union – 0-2

Frederikssund – Husum – 5-2

Husum – Avedøre – 0-5

Karlslunde – Hvidovre – 6-0

Husum – Tårnby – 1-1

KFUM – Husum – 2-2

Husum – Køge Nord – 2-1

Ishøj – Husum – 4-1

BSF – Husum – 2-4

Men Husum fik efterhånden ganske godt fat og tabte kun en enkelt af de sidste fem kampe. Det betyder, at de blåhvide frister en nærmest håbløs tilværelse i bunden af Danmarksserien. Skulle det gå, som det kunne se ud til på nuværende tidspunkt, så har første sæson været lærerig for spillerne, og det vil de utvivlsomt kunne bruge senere.

Det skal bemærkes, at sammenslutningen Brønshøj-Husum Forenede Sportsklubber omsider efter adskillige år – endelig fandt det rimelige i at tildele Husum Boldklub årets sportspris. I mellemtiden har de blåhvide modtaget den pris 4-5 gange af 2700-netavisen efter flotte præstationer gennem årene. Men vi har jo så også den regel i modsætning til sammenslutningen, at den pris kun gives til en klub i 2700-området !

Lad os håbe på en naturlig afvikling af næste års fodboldturnering, og at vi omsider kan lægge Coronaen bag os.

Det skal lige tilføjes, at netavisen ikke uddeler sportspriser i år !