Urban

International dansefestival rammer Brønshøj, Husum, Nordvest og Tingbjerg d. 12.-19. maj med fransk cykelakrobatik, buddhistisk breakdance, workshops og koncerter.

 Festivalen så dagens lys sidste år og fortsætter i år med fejringen af den urbane dans med forestillinger, workshops og besøg af internationale dansere.

For få dage siden tog bydelens børn hul på festivalen på Brønshøj Bibliotek med hip hop i trådløse høretelefonerne på Brønshøj Bibliotek til en omgang Silent Disco med dans blandt bogreoler, borgerservice og avislæsere uden et eneste ”schhhh”. Samme sted var der i går og i dag hip hop-danseworkshop for de mindste, og senere på ugen går det for alvor løs med koncerter, børnevenlig mad og et par dansable morgenfester d. 14. & 15. maj inden det hele kulminerer med Brønshøj & Tingbjerg Urban d. 18. & 19. maj med besøg af internationale dansere.

 Hipsomhap

Den står på cool børnemusik med svedige beats og seje rim, når Anna Spejlæg og Johnny Ligeglad fortæller sjove historier om at fyre den af og gøre det, man har lyst til – også selvom de voksne ikke synes, det er verdens bedste ide. Den børnevenlige hip hop-duo går på scenen i Pilegården fredag d. 18. maj kl. 16 og billetterne til 65 kr. inkluderer et let måltid efter koncerten, som er for 3-8-årige og deres voksne.

Loke Deph

Han er et af Danmarks mest talentfulde rappere og gæster blandt andet årets Roskilde Festival. Han tekster giver både gymnastik til hjernen og ord, der går lige i hjertet. Han er ærlig, følsom, vild og voldsom og så har han blandt andet høstet fem stjerne i Gaffa. Der er fri entré til koncerten i Pilegården fredag d. 18. maj kl. 19.

Tingbjerg All Girl Crew
En gruppe unge piger fra Tingbjerg har siden starten af april dedikeret sig til hip hop dansen. Sammen med den engelske danser og koreograf Kloe Dean og danske Esther Chipo fra Dansekapellet har Tingbjerg-pigerne arbejdet intensivt på at skabe deres eget værk. Et værk som formidler budskabet om sammenhold, styrke og glæden ved dansen.

” Det mest udfordrende har været at, at lære koreografien fra Kloé Dean og den største succes er, at vi faktisk gjorde det og at pigerne ikke gav op, selvom det var hårdt. For mig har det været en succes fra starten. Jeg startede med ingen elever, efter en uges rekruttering til at have syv piger, der bruger rigtig meget af deres fritid for at få det her op at stå. Vi er meget stolte”; fortæller pigernes træner Ester Chipo fra Dansekapellet.

Kultur- og Fritidsborgmester Niko Grünfeld besøgte pigerne under deres træning for nogle uger siden på Tingbjerg Skole og er vild med danseprojektet. Pigerne fik endda en invitation til at optræde på rådhuset efter sommerferien. ”Jeg blev meget imponeret, da jeg besøgte pigernes træning i Tingbjerg for nylig. De er dygtige, dedikerede og bruger dansen kreativt som udtryksform. Kultur bringer os sammen,” siger Niko Grünfeld.

Pigerne skal optræde flere gange under festivalen og selvfølgelig også på deres egen hjemmebane i Tingbjerg til Tingbjerg Urban – en forestilling med tre forskellige optrædener med både franske, danske og engelske kunstnere fredag den 18. Maj kl. 16 på Ruten 12.

L’Homme V

L’HOMME V er en duet mellem en mand og hans cykel opført af den franske danser og BMX-kunstner Vincent Warin til musik af cellist William Schotte. En danseforestilling om et humoristisk og nysgerrigt møde fortalt med 360 graders cirkuskomik og imponerende cykelakrobatik. Vincent Warin udfordrer tyngdekraften og ophæver grænsen for, hvor mennesket slutter og maskinen begynder. En fantasifuld forestilling under åben himmel velegnet for børn og voksne. Se forestillingen til Tingbjerg Urban på Basketbanen på Ruten 12, fredag d. 18. maj kl. 16, eller på Brønshøj Torv lørdag d. 19 maj kl. 12.

Workshops på Brønshøj Torv

Har man en cykel eller et løbehjul, som kunne trænge til at blive pimpet lidt op og gjort forårsklar, så kan det få en kreativ overhaling i workshoppen hos den lokale kunstner Susse Volander inden Vincent Warin går på scenen med sin BMX. Kl. 10 – 12 er der nemlig gratis workshops på torvet og her kan man også få testet sine graffiti-skills og lære et par tricks.

The 7 human emotions

De færreste forestiller sig sikkert at traditionel buddhistisk filosofi har noget med storbyens breakdance at gøre. Det har det dog i højeste grad, når sydkoreanske dansecrew JUSTDANCE, grundlagt af Ducky Kim, portrætterer de syv følelser fra den buddhistiske lære: glæde, sorg, begejstring, vrede, kærlighed, had og begær iført masker, der giver fortællingen oldtids mystik. Forestillingen bindes sammen af en buddhistisk munk, der autentisk opfører musik på traditionelle instrumenter, mens danserne gennemgår THE 7 HUMAN EMOTIONS. Forestillingen kan ses gratis lørdag d. 19 maj kl. 13.30 på Brønshøj Skole.

 

Det sker i 2700 under festivalen:

Fredag 18. maj kl. 16

HIPSOMHAP (inkl. let måltid)

Kulturhuset Pilegården

 

Fredag 18. maj kl. 16

TINGBJERG URBAN på Ruten 12

PLAYGROUND
Tingbjerg All Girl Crew

L’HOMME V med Vincent Warin
På basketbanen, Ruten 12

Fredag 18. maj kl. 19

LOKE DEPH

Kulturhuset Pilegården

Lør. 19. maj kl. 10-15

BRØNSHØJ URBAN

Brønshøj Torv & Brønshøj Skole

Kl. 10.00 – 12.00: WORKSHOPS

Kl. 12.00 – 13.00: MYSELF UK DANCE & TINGBJERG ALL GIRL DANCE CREW

L’HOMME V med Vincent Warin

Kl. 13.30: THE 7 HUMAN EMOTIONS