Hæder til Mosaikhjørnet som årets lærested i Detailuddannelsen

En ansat i Mosaikhjørnet i Husum, Peter Pedersen, fik i denne uge overrakt årets fagprøvepris for Detailuddannelsen. Hans arbejdsplads Mosaikhjørnet i Brønshøj, hvor overrækkelsen foregik, vandt samtidig prisen som årets lærested på Detailuddannelsen.

Fra venstre står butikschef Kjeld V. Kure, formand HK Handel Mette Høgh, elev og prisvinder Peter André Søndergaard Pedersen, chefkonsulent i DI Maj Svolgaard og ejer af Mosaikhjørnet Tanja Foged.            Foto: Anni Norddahl. 

Peters opgaves fokus har været salg af et nyt produkt epoxy-fuge. Han har arbejdet seriøst og meget målbevidst omkring hele emnet og har også brugt sin store motivation i hverdagen i jobbet hos Mosaikhjørnet. Derfor modtog han forleden årets fagprøvepris for Detailuddannelsen.

– Peter har i sin fagprøve arbejdet systematisk og struktureret og lavet en opgave på et usædvanligt højt niveau til gavn og glæde for både sig selv og hans virksomhed. Det viser vigtigheden af uddannelse inden for vores fag. Ydermere har vi vægtet, at Peter har været en god og vellidt kollega, siger Mette Høgh, formand for HK Handel.

Dansk Industris (DI) og HK Handels fagprøvepris for Detailuddannelsen uddeles til elever, der har bestået fagprøven på Handelsuddannelsen med et originalt og flot resultat. Formålet med fagprøveprisen er at gøre opmærksom på de mange muligheder Detailuddannelsen giver samt inspirere elever og virksomheder til at præstere noget særligt, som har betydning for virksomheden, erhvervet og branchen.

Fremtidens faghandel må nødvendigvis basere sig på faglighed, gode kundeoplevelser og forståelse for kundernes behov. Peters fagprøve rummede alle tre elementer. Herudover har Peter også haft travlt på flere fronter i sin læretid, da han i uddannelsesperioden er blevet far for første gang samt har købt hus.

– Peter er en meget energisk og dygtig ung mand. Han er aldrig bange for at hjælpe og møder kunder og kollegaer med et smil og godt humør er meget initiativrig og kan selv se opgaverne endda nogle gange før chefen. Vi er stolte over de flotte resultater Peter har klaret i sin læretid og til fagprøven, og vi glæder os til at se hans fortsatte udvikling fremover, da vi håber han vil blive i Mosaikhjørnet i mange år frem, siger Kjeld V. Kure, der er butikschef i Mosaikhjørnet i Brønshøj

Årets fagprøvepris 2022 blev uddelt på den vindende elevs praktikvirksomhed Mosaikhjørnet den 5. juli 2022 og er på 25.000,- kr. Eleven modtager desuden et indrammet diplom.

Herudover modtager Praktikvirksomheden en sølvplakette som året læringssted.

Udviklings- og samarbejdsfonden er en overenskomstaftalt fond mellem DI og HK Handel som blandt andet har til formål at igangsætte forsøgs- og udviklingsprojekter, der skaber de bedst mulige forudsætninger for virksomheders- og medarbejderes udvikling.