Brønshøjs Morten Svart vil aldrig blive glemt

På vores vej gennem Brønshøj Kirkegård efter kendtes gravsteder stødte vi på denne sten, som straks gjorde stort indtryk og skabte en masse skønne minder om en fantastisk person, Brønshøjs legendariske spiller Morten Svart. Han var BB’er helt ind i hjertet.

Et af de bedste eksempler på det var, da Morten var helt på toppen og naturligvis var omsværmet af diverse klubber. Han kunne sagtens have sagt ja til flere af de tilbud han fik – men foretrak at blive i BB !

Sådan var Morten !

Netavisens redaktør og daværende BB-formand Finn Ryberg skrev i startfirserne kontrakt med Morten Svart, og han var således blandt de første kontraktspillere i klubben. Han var også med på indspilningen af Brønshøjs første slagsang “Sortgule farver”, som blev lanceret ikke lang tid efter, at divisionsholdet havde startet den uforglemmelige optur mod landets bedste fodboldrække.

Samtidig indsang dette fantastiske kor også den nye udgave af “Rødhvide Farver”, som blev lavet i forbindelse med EM i Frankrig i 1984, og hvor overskuddet skulle gå til Kræftens Bekæmpelse. På billedet ses fra venstre Morten Svart, Leif Sørensen, Lars E. Jensen, Tommy Schmidt, netavisens redaktør, Michael Lohse, Frank Fryd, Verner Eriksen, Michael Olsson (prof. sanger som hjalp til) samt Kim Mikuta.

Efter at have afsluttet sin aktive karriere på divisionsholdet, fortsatte Morten Svart mere på motionsplan i BB. Det blev blandt andet til et Københavnsmesterskab i veteranrækken, hvor netavisens redaktør havde den store glæde at spille sammen med ham. På holdbilledet ses Morten yderst til venstre.

Selvom Morten Svart blev ramt af den grimme cancer, fortsatte han til det sidste med at spille fodbold, men den sværeste af alle kampe, kunne han ikke vinde.

Det kan godt undre lidt, at den gamle kæmpe ikke (endnu) er fundet værdig til at hænge på klubbens Wall Of Fame

En propfyldt Brønshøj Kirke tog afsked med dette dejlige menneske, som aldrig vil blive glemt.