Anne Frausings hjerte bankede for HF-Centret Efterslægten i alle 21 år hun var rektor

Gennem alle 21 år har netop afgåede rektor Anne Frausings hjerte banket for hf’erne, for som hun selv altid har sagt, ”det er noget særligt at bidrage til netop disse kursisters og elevers uddannelse, fordi de ofte har noget med i bagagen, og tit ikke har haft den letteste vej gennem livet og uddannelsessystemet. Og derfor er hf-uddannelsen ikke kun personlig sejr for den enkelte, men også en vigtig sejr i et samfundsperspektiv. Vi løser med hf-uddannelsen en meget væsentlig samfundsopgave”.

Der blev holdt mange smukke taler, og det var en tydeligt rørt afgående rektor, som lyttede på

For Anne Frausing har det været vigtigt gennem alle årene at insistere på netop denne samfundsopgave, og hun har været en markant stemme i den uddannelsespolitiske debat, når hf har været under beskydning, hvilket ofte er sket gennem hendes karriere. Men hun har aldrig været i tvivl om, hvad der var vigtigt og rigtigt; hf er en vigtig uddannelse !

Afskedsreception med festligt farvel til en betydningsfuld stemme

Torsdag den 30. november var så sidste dag i en lang karriere med hf’erne i centrum. Og den afgående rektor blev fejret af familie, venner, ansatte og samarbejdspartnere ved en festlig reception.

Anne Frausings betydning kan ikke fornægtes, det vidnede rækken af talere om. Således bidrog både rektorkolleger, ledelseskolleger og ansatte med taler til at sætte ord på Annes betydning i sit virke som rektor. Mange af talerne var netop inde på hendes stærke stemme i den politiske debat, rektorkollegerne fra VUC-skolerne i Storkøbenhavn havde skrevet en sang, der også understregede Anne Frausings bankende hf-hjerte samt hendes skarpe analytiske sans og økonomiske vid:

”Det hammer hammerfedt

Anne kan sit shit

Rappest i replikken

Tolker statistikken

Skarpe analyser

Ministerens blod det fryser

Hun holder hovedet koldt og hjertet varmt.”

Bent Kjærsgaard, Efterslægtens bestyrelsesformand understregede Anne Frausings stærke engagement i sin skole som noget ganske unikt.

Der var også sange på programmet for Efterslægtens afgående rektor. Her er det lærerkorets indslag

Ridderkorset – kronen på værket

Anne Frausings datter Christine Dal Thrane holdt en smuk og rørende tale for sin mor. I Christines tale blev det understreget, at hendes mor har arbejdet for skolen – nogle gange nærmest til blodet næsten sprang. Christine lagde ikke skjul på en stor stolthed over moderens bedrifter og resultater, og hun fremhævede som en særlig begivenhed, da Anne Frausing sidste år fik overrakt Ridderkorset. Det var en stor stolthed, og det betød så meget for hende.

Min rektor

Steen Langvad, Efterslægtens vicerektor, fortalte i sin tale, at han havde været ansat under 5 forskellige rektorer. Men der er kun én Anne Frausing, – som han sagde: ”Anne, du er MIN rektor!”

Annes farvel

Det var en tydelig rørt hovedperson, der holdt den afsluttende tale, men det var et smukt og rørende afskedsord, hvor hun igen understregede skolens særlige betydning både for sig selv, men også for unges uddannelse og samfundet som helhed.

Anne Frausing fik dog ikke det sidste ord: Efterslægtens lærere sendte hende godt afsted med en sang til lejligheden med viftende flag:

”Du sir farvel til Efterslægten

Du har Ridderkorset på

Vi er så glad for du fik det

Du har gjort det godt som få

Når du nu kører ud, vil vi stå her og tud’

Men vi sir farvel fra Efterslægten

Gid du længe leve må” ..

—-