ANNONCE: Samtalesalon om "Den kriminelle psykopat" - endnu et "Indspark" arrangement i Husum Kirke

                   

 

Den kriminelle psykopat

Den kendte psykiater og debattør, Henrik Day Poulsen er gæst hos sognepræst Frederik Teglberg Damm i Husum Kirke tirsdag den 7. juni kl. 19, hvor også publikum har rig mulighed for at deltage aktivt.

Psykiateren indleder med at tegne et billede af psykopaten og tager os derefter på rundtur i den kriminelle, psykopatiske hjerne, hvor følelseskulde, kynisk planlægning og nogle gange sadisme kan udløse de gruopvækkende gerninger, vi kender fra medierne.

                   Henrik Day Poulsen

Henrik Day Poulsen trækker her på sin lange erfaring som rets psykiater, hvor han bl.a. har mentalundersøgt mordere og andre farlige kriminelle, hvoraf mange har fået en livstids- eller forvaringsdom.

Psykopat – medmenneske?

For sognepræsten rejser det en række væsentlige spørgsmål om rets følelse og etiske overvejelser om, hvordan vi straffer. “Desuden rejser det et spørgsmål om muligheden for at tilgive et menneske, som har en begået noget frygteligt”, siger Frederik Teglberg Damm. “Det etiske spørgsmål bliver sat på spidsen, når det drejer sig om en psykopat”, betoner han.

                              Frederik Teglberg Damm

Ifølge Henrik Day Poulsen er psykisk sygdom noget af det mest tragiske, man kan forestille sig, og det forklarer hans mangeårige interesse for psykiatrien. Ud over sin medicinske praksis har han udgivet en række bøger om blandt andet psykopati og fanatisme.

Tid og sted:

Tirsdag den 7. juni kl. 19.00- 21.00 i Husum Kirke, Korsager Allé 14, 2700 Brønshøj. Gratis. Ingen tilmelding. Der serveres et let traktement.

Fakta:

Henrik Day Poulsen (f. 1965) er Ph.d. og speciallæge i psykiatri. Henrik Day Poulsen er bl.a. forfatter til bogen “Psykopater – Når mennesker bliver hensynsløse og farlige”.