2700Filmklub viser fire udgaver af "Kvinder i tysk film"

Hvem tør se filmen, hvis litterære forlæg fik de unge til at begå selvmord, da den udkom tilbage i 1774?
 

I 2015 er det 100 år siden, at kvinder fik valgret i Danmark. Det har inspireret 2700Filmklub til, at der i denne sæson er fokus på temaet ”Kvinder i tysk film”. Filmene tager udgangspunkt i tre forskellige kvindeliv og deres historier, som de kom til udtryk i tre forskellige perioder i Tysklands omtumlede historie. 

                          rødhåret               

Til den første filmvisning på onsdag den 21.januar kl. 18.30 i Kulturhuset Pilegården befinder vi os i Tyskland i slutningen af 1700-tallet, hvor Sturm und Drang-bevægelsen* præger Tyskland. Den tyske digter og forfatter, Johann Wolfgang von Goethe, har netop udgivet sin anden roman ”Den unge Werthers lidelser” i 1774. Bogen gjorde Goethe berømt i hele Tyskland, og romanen blev ved sin fremkomst et ungdomsfænomen og inspirerede angiveligt selvmord over hele Europa. Denne onsdag aften kan man opleve filmatiseringen, der er inspireret af romanen. Her kan man møde den unge Werther og hans stormende og umulige forelskelse i den unge Lotte.

*Sturm und Drang bevægelsen var en udadvendt og aggressiv variant af tidens følsomhedskultur; den var et litterært ungdomsoprør, som er kendetegnet ved en afvisning af angiveligt stivnede litterære former. Det var en betegnelse for en lidenskab og længsel, der ikke kunne få frit løb blandt ungdommen. Sturm und Drang er direkte oversat til storm og trang/drift.

Filmen er instrueret af Phillip Stözl. Hovedrollerne spilles af Alexander Fehling og Miriam Stein. Længde cirka 102 min.

Der er et mesterligt oplæg denne aften ved Lektor Pernille Christensen, Cand.Mag i dansk og tysk, adjunkt på Nørre G.

Politiken kaldte filmen for en “vidunderlig lille perle” og gav filmen fire ud af seks stjerner. Læs anmeldelsen her. 

Er man nysgerrig efter at se lidt af filmen? Så få en lille appetitvækker her.  

 

Sæt allerede kryds i kalenderen til 2700Filmklubs andre filmvisninger:

Onsdag d. 18.februar kl. 18.30 (Kulturhuset Pilegården)

Onsdag d. 18.marts   kl. 18.30 (Rytterskolen, Brønshøj Torv)

Onsdag d. 15.april     kl. 18.30 (Kulturhuset Pilegården)

Du kan købe et medlemskab for 75kr. pr. halvår, der typisk består af fire sæsonarrangementer. Arrangementerne afholdes i Kulturhuset Pilegården og på Rytterskolen, Brønshøj Torv.