Pilegården er klar til Copenhagen Blues Festival

Københavns egen bluesfestival kan i år fejre sin 15 års fødselsdag, når den forvandler hovedstaden til et bluesmekka i slutningen af september. I Brønshøj sørger Pilegården for et aktivt og spændende program.

mariecarmenkoppel_prfoto

Marie Carmen Koppel – en af attraktionerne i Pilegården under Copenhagen Blues Festival

Det er traditionen tro både internationale, skandinaviske og lokale bluesnavne, der pryder festivalens program i år. Som altid er der stor variation, når bluesmusikken bliver hyldet med alle sine stilarter repræsenteret, men fællesnævneren er den høje kunstneriske og musikalske niveau.

Krølle Eriks Blues Band lægger ud i Pilegården

Onsdag den 28. september kan man opleve en lokal bluesmusiker, som er svær at komme uden om i dansk rock- og blueshistorie. Krølle Eriks startede sit bluesband tilbage i 1980 i miljøet omkring Huset i Magstræde og især Jazzklub Vognporten, men musikerne på scenen denne aften har en historie sammen, der går endnu længere tilbage. Oplev Krølle Erik i selskab med Claus Bøhling, Mik Schack og Ivan Tønder!

Krølle Erik står for vokalen og den akustiske guitar, mens Claus Bøhling håndterer den elektriske. De to begyndte at spille sammen allerede som 10-årige. Siden har de optrådt hver for sig i utallige bands, men deres musikalske veje krydser ofte hinanden. Bøhling vil mange forbinde med bands som Secret Oyster, Masala Dosa, Elektrum og Hurdy Gurdy (bandet, der fik Donovan til at skrive Hurdy Gurdy Man). Begge var at finde med nummeret “Energi-Junkie” på den legendariske “Atomkraft? Nej Tak”-vinyl, der udkom i 1976 og rummede bidrag af nogle af tidens største navne (Gnags, Jomfu Ane, Bifrost, Shit & Chanel, Gasolin mfl.).

I rytmesektionen finder man Mik Schack, der har spillet sammen med Krølle Erik siden ’71. Ved siden af sit virke som forfatter, tegner, billedkunstner og journalist (herunder med Mik Schacks hjemmeservice), er Mik yderst habil på vaskebræt, og slår blandt andet sine musikalske folder i Peruna Jazzmen, ligesom han har gæstet Pilegården adskillige gange sammen med Billy Cross og Flemming Ostermann.

Sidst men ikke mindst tæller aftenens besætning Ivan Tønder, som perfekt runder bandet af med både markant og melodisk basspil. Ivan er i øvrigt kendt for at have fået 280.000 hits på YouTube for at spille Daft Punk på blokfløjte iført slåbrok. Billetter til koncerten koster 100 kr.

Langtved & Hovedskou + friends

Allerede dagen efter er der flere lokale musikere på scenen. Langtved & Hovedskou er et musikalsk makkerpar, der består af sangerinden og sangskriveren Tine Langtved og guitaristen og komponisten Jesper Hovedskou. I 2010 udgav de sammen albummet ”Together Apart”, som blev modtaget med 4 stjerner i Berlingske.

Nu er de i gang med et nyt projekt, som de kalder ”My Display of All Small Things”, hvor de inviterer musikalske venner med på scenen. Sangene er som genstande i en marskandiserbutik – forskellige med hver sin historie –  fra blues over jazz til pop. Men hver især viser de en lille del af et sangskriverunivers, både samlet og adskilt som nips i en sættekasse. Billetter til koncerten torsdag 29. september koster 50 kr.

Marie Carmen Koppel

Hun er Danmarks souldronning og har en sangstemme, der er ud over det sædvanlige. Marie Carmen Koppel har gennem de sidste 25 år opbygget et stort og trofast koncertpublikum. Samtidig med en stor turneaktivitet arbejder hun lige nu i studiet med sit kommende album, som bliver udgivet i forbindelse med koncerten i Kulturhuset Pilegården.

”Jeg er ægte imponeret og blev væltet bagover at inderligheden, teknikken, ægtheden og det enorme melodiske overskud”, skrev en begejstret anmelder fra Gaffa, da hendes forrige plade udkom. Ved koncerter bliver Marie Carmen Koppel bakket op af et hold eminente musikere: Hendes faste pianist gennem 25 år Steen Rasmussen på keyboards, Dan Rasmussen på bas og Marco Diallo (Wafande m.fl.) på trommer. Ved udvalgte koncerter har hun desuden sin far, Anders Koppel, med på sit legendariske på Hammond Orgel. En koncertoplevelse, der nok skal få de små nakkehår til at rejse sig. Billetter koster 130 kr.

Jump4Joy

For de utålmodige bluesentusiaster er der også godt nyt. Den lokale musikforening Music House Brønshøj har lokket et musikalsk makkerpar fra Sverige til bydelen for at varme alle op til startskuddet for Copenhagen Blues Festival. Der er naturligvis tale om den ekvilibristiske pianist, sanger og performer Ulf Sandström og ved hans side Bo Gustafsson på tenorsaxofon, kor og percussion. Sammen har de to optrådt i mere end 25 år og spillet mere end 3000 koncerter verden over. Resultatet er et organisk sammenspil med masser af plads til improvisation, humor og tilstedeværelse på scenen. Søndag d. 25. september går de på scenen i Pilegården med deres band, som foruden de to tæller Kennet Björnlund på trommer og Surjo Benigh på bas.

Er man vild med New Orleans-musikere som Allen Toussaint, Dr John, Fats Domino og Professor Longhair? Så bør man ikke glip af denne fest. Café Pilen serverer en søndagsplatte inden koncerten. Madbilletter koster 100 kr. og det samme gør koncertbilletterne.

 

Koncerterne i Pilegården er delvis arrangeret af Music House Brønshøj med støtte fra Brønshøj-Husum Lokaludvalg og Statens Kunstråd. Forsalg: www