Indlæg: Nørrebro vil ikke af med skulpturen fra Husum

Ihærdige Sonja Carlsen har sendt os dette indlæg vedrørende skulpturen “Granskende Pige”, som hun fortsat kæmper en kamp for at få tilbage til Husum, hvor den blev fjernet fra i sin tid.
sku
Til lokalinteresserede Husumborgere!
 
Jeg har i mange år forgæves forsøgt at få skulpturen “Granskende Pige” ført tilbage til den plads den var tiltænkt i 1934, nemlig krydset Korsager Alle/Frederikssundsvej.
Der skal en massiv opbakning til, hvis det skal lykkes. Fra officiel side hedder det, at borgerne på Nørrebro er meget glade for den og ikke vil af med den.
 
Men Husumborgerne var også meget glade for den, og alligevel blev den fjernet fra det sted, hvor gamle Husumborgere havde sat den som et minde om deres kamp for at føre Husum ind i oplysningstiden.  Centerchef Helle Holsøe forsvarer i en mail af 7/10 2016 til mig flytningen af skulpturen med, at byrummet ændrer sig med tiden, og at det derfor er nødvendigt at flytte visse monumenter.  Der er intet forandret dér hvor “Granskende Pige” hører til.
 
Af en venlig svar-mail 29/9 2016 fra Overborgmester Frank Jensen lød det: “Jeg håber, at vi kan få opklaret sagens rette forhold” – og jeg venter stadig på svar fra de implicerede parter.
 
Hvem var det, der besluttede at skulpturen skulle flyttes? Og blev det overhovedet offentliggjort? Jeg vidste intet om det.
 
Med venlig hilsen
Sonja Carlsen
Kan nogen bidrage med oplysninger, så skriv gerne til fa@2700-netavisen.dk