2700-netavisen til Hjørring Revy - en anderledes men ikke mindre festlig oplevelse

                      hjø7

                            Revydirektør Henrik “Baloo” Andersen sammen med netavisens udsendte

2700-netavisen til REVY: Vi har hørt meget om Hjørring Revyen gennem årene. En revy med meget stolte traditioner. Men indtil tirsdag aften, havde vi aldrig selv oplevet den. Det gjorde vi så – og det blev en anderledes men ikke mindre festlig oplevelse.

Hvis man tror, der er tale om en ganske traditionel revy, så går man galt i byen. Det var nærmest på et tidspunkt en slags musical/revy, eftersom musikken spillede en meget væsentlig rolle. Årsagen skal man såmænd ikke lede længe efter. Revydirektøren Henrik “Baloo” Andersen som selv er uhyre aktiv i de musikalske udfoldelser på scenen er nemlig gammel musiker, blandt andet i det nordjyske orkester Honky Boo Band fra 70’erne. Og det fornægter sig ikke. Vi har sjældent swinget så meget til musikken, som til årets Hjørring Revy.

Den var også meget lokalt orienteret, hvilket var meget populært hos det tætpakkede publikum. I flere numre indgik lokale navne og steder, og det virkede faktisk fint. Specielt var et længere potpourri over Shubidua sange er sjovt påfund, fordi det var med pikante reklameindslag over revyens sponsorer. Det virkede naturligt og langtfra opstyltet.

Stort set alle revyer i landet er spækket med aktuelle politiske budskaber. Det var der ikke meget af i Hjørring Revyen, og det var såmænd ikke fordi, man savnede det. Lokale som kendte tekstforfattere havde leveret bidrag, og generelt var alle teksterne gode. Det meste af musikken stod Henrik “Baloo” Andersen for, så det blev en revy med mange originale melodier.

              hjø2  

                                                    Få minutter til revystart i Hjørring Teater.

Vi kan godt fremhæve enkelte af numrene, men egentlig vil det være synd, da det hele hang godt sammen i en pænt niveau. Derimod vil vi gerne rose skuespillerne. Faktisk kendte vi kun navnet på den ene, nemlig Camilla Bendix, (kendt fra bl.a. Sommer). Det var hendes debut i revysammenhæng, og det slap hun godt fra. Endvidere stor ros til Charlotte Guldberg og Jens Gotthelt, som også var debutanter. Tom Jensen var genganger, men han debuterede samtidig som instruktør, hvilket nok ikke er sidste gang. Endelig Kristian Holm Jensen, som automatisk satte tankerne i retning af Henrik Kofoed. Vi skal heller ikke glemme Henrik “Baloo” Andersen, som udover at styre musikken også gav en god og eftertænksom sang, mens man så silhuetter bag et stort forhæng. Den sad fint i skabet.

                     hjø3

               Forestillingen er forbi, og alle de medvirkende får fortjent hyldest af et tætpakket publikum

Alt i alt en positiv oplevelse. Revydirektøren havde forsigtigt gjort opmærksom på, at det ikke var en helt traditionel revy, og at der ville være overraskelser, og det holdt han til fulde. Vendelbohus som rummer Hjørring Teater var fint til formålet, og det er i hvert fald ikke sidste gang, vi var til Hjørring Revy.

+++++