2700Filmklub viser Michael Haneke som optakt til Golden Days i Brønshøj

DAS_WEISSE_BAND2700Filmklub inviterer alle film- og historie interesserede til et optaktsarrangement til september måneds Golden Days begivenheder her i vores bydel. Vi viser denne aften Michael Hanekes “Det Hvide Bånd” med introduktion ved lektor Henrik Jensen.

Temaet for Golden Days 2014 er i år “Krig No.1″- 1.Verdenskrig,  og i den anledning har vi udvalgt ” Det Hvide Bånd” som en spændende introduktion og appetitvækker til bydelens mange events i perioden. 

Filmen som foregår i månederne før første verdenskrigs udbrud i en lille tysk landsby antyder jo blandt flere temaer at kimen til 1.verdenskrigs rædsler startede med små hverdags handlinger og barnestrger begået i ondskab og uforstand.

Se eller gense filmen som straks ved modtagelsen i 2010 blev modtaget og anerkendt af den danske presse som et hovedværk i nyere europæisk filmhistorie, om filmen blev der bl.a skrevet: “Denne Guldpalme-vinder er en lang film, skønt den ikke føles sådan, og kan ligne et værk skabt af Carl Th. Dreyer og Alfred Hitchcock i fællesskab“, skriver Ebbe Iversen, Berlingske Tidende, der på trods af det alvorlige emne, ikke anser ‘Det Hvide Bånd’ for en misantropisk film.

I ‘Det hvide bånd’, der på originalsproget bærer undertitlen ‘En tysk børnefortælling’, er Haneke tro mod sit credo om, at film skal forurolige. Der er ingen forløsning fra dette stilfærdige mareridt”…..”Forklaringer er noget, tilskueren selv må tumle med præcis som i ‘Antichrist’. Seksualiteten og magtmisbruget er i begge film det, alt skal forstås ud fra, men hvor Trier placerer skellet mellem mand og kvinde, sætter Haneke det mellem barn og voksen“, skriver Kristeligt Dagblads anmelder Henrik Uth Jensen, som kvitterede med seks stjerner.

2700Filmklub  har inviteret lektor med speciale i 1.Verdenskrig Henrik Jensen, RUC til at introducere aftenens film, filmen er i sort/hvid og længden er 137 min.

Dette arrangement er arrangeret af 2700Filmklub som er et kultursamarbejde mellem Kulturhuset Pilegården, Brønshøj Bibliotek & Husum Bibliotek & Medborgercenter

Billetsalg er nu åbent!
 

 

 

Det sker lokalt i anledning af Golden Days:

 
Engangsmedlemskab kr. 25,- (Kr. 20,- for 2700Filmklubmedlemmer)