Elegant skandinavisk design sætter nye normer for betjening i Volvos biler

 

Volvo design

På den forestående biludstilling i Geneve viser Volvo et nyt system, der er designet rundt om en stor tabletlignende touchscreen, der giver føreren flere og enklere muligheder for at betjene kabinefunktionerne i sin bil.

MOTOR:  Touchscreenens rene og elegante kontrolpanel erstatter det traditionelle udvalg af kontakter i midterkonsollen. Den kombinerer velkendte tabletfunktioner med nye løsninger, der er specielt udviklede til bilen, ligesom den er forbundet med de digitale instrumenter foran føreren.

– Grundideen er at organisere betjening og information på en perfekt, intuitiv og brugervenlig måde. Alt er lige der, hvor man forventer at finde det, og på den måde bliver det mere sjovt, effektivt og sikkert at køre, siger Thomas Ingenlath, designchef hos Volvo Car Group.

Den banebrydende nyhed bliver introduceret i næste generation biler, der starter med den helt nye Volvo XC90 senere i år.

– Vi har skabt et design, der gør, at fører og bil kan interagere smidigt, logisk og sikkert, forklarer Thomas Ingenlath. – Det strækker sig langt videre end blot at placere en stor tablet midt i instrumentpanelet – der er mere tale om et digitalt miljø, som er fuldt integreret i bilen.

Logiske ”ikoner”

Skærmens layout er baseret på fleksible ”ikoner”, der hver viser en nøglefunktion. Navigation er foroven, hvorefter følger media og telefon.

Over ”ikonerne” er et smalt meddelelsesfelt, mens digitale klimakontroller udgør fundamentet.

– Information, navigation og media er højt placeret og lette at holde øje med. Telefon, apps og klimakontrol er lavere placeret og lette at nå og røre. Det er så logisk at betjene skærmen, at det meget hurtigt kommer til at sidde på rygraden, fortsætter Thomas Ingenlath.

Den smidige brugeflade inkluderer også betjening fra rattet og større muligheder for stemmestyring.

Digital løsning

Den nye brugerflade er designet, så ”ikonerne” på touchscreenen bliver større når de aktiveres. Når et af ”ikonerne” forstørres for at vise information, formindskes de andre, men er dog stadig synlige og umiddelbart tilgængelige.

– At alle funktioner er til rådighed hele tiden, gør touchscreenen exceptionelt brugervenlig. Det rummelige layout fremmer også smidigheden uden at distrahere, siger Thomas Ingenlath.

Krystalklar men rolig

– At skabe et sådant krystalklart og dog roligt miljø er et kernepunkt i vores digitale håndværk. Det er fint nok,at en almindelig tablet kræver ens fulde opmærksomhed, men en touchscreen i en bil er en ganske anden sag. Her skal information være klar og brugervenlig uden at skrue op for det visuelle volumen så meget, at man risikerer at miste fokus på trafikken. Det gør det samtidig lettere at gøre de allervigtigste informationer, såsom advarsler, meget mere tydelige, konkluderer Thomas Ingenlath.