6.600 børn fejrer jubilæum for Musikskoledage i Tivoli

Musikskoledage IIIKlar til at slå alle rekorder.  (Foto: Kia Hartelius)

Det er nu 25 år siden, elever fra hele landets musikskoler første gang samledes i Tivoli for at give prøver på deres talenter. Første år var de beskedne 1.300, og siden er deltagerantallet steget eksplosivt. Når musikskolerne i år mødes til jubilæumsfest i Tivoli den 3. og 4. maj, slås alle rekorder. Hele 74 musikskoler og 6.600 børn og unge folder sig ud på 14 scener under Danmarks eneste landsdækkende arrangement for musikskolelever.

Det samlede deltagerantal i løbet af Musikskoledage i Tivolis 25 år er helt oppe på 80.000, og forklaringen på det støt stigende antal deltagere ligger hos de mange ildsjæle og lærere rundt om på musikskolerne i Danmark. De mange musikskoleelever fra hele landet har været en del af Musikskoledagene, der hvert år har budt på fornyelser, og årets program er ingen undtagelse.

Musikalske overraskelser
Gæsterne kan bl.a. se frem til rå rock, swingende bigbands og klassiske symfonier samt jubilæumstale af kultur- og kirkeminister Marianne Jelved – og som noget helt nyt: 2.000 børns rekordforsøg med soundpainting. Hvis man derudover ser en gruppe børn, der pludselig tager instrumenter frem og danner et orkester ledet af sjove håndtegn, så har man oplevet en af de flash mobs, der dukker op som musikalsk overraskelse rundt om i Haven.

Årets Musikskoledage er en fejring af 25 års jubilæet for en god idé. Det er et sjældent syn, at en musikskolebegivenhed i den grad beviser sin levedygtighed, siger Projektleder for Musikskoledage i Tivoli, Dan Johnsen. – Vi forsøger at skabe et spændende program i Tivoli, hvor så mange ensembler som muligt får den bedst mulige oplevelse, og hvor dette enestående udstillingsvindue viser levedygtigheden, frodigheden og bredden i dansk musikskoleliv. 

Alle genrer fra hele landet
Fra New Orleans-funk og tyrkisk folkemusik til børnesange, ja, der er musik for enhver smag i hele Haven til Musikskoledage i Tivoli. Grupperne kommer fra 74 musikskoler på tværs af Danmark, f.eks. klassisk symfoniorkester fra Bornholm, Ballerup Big Band og rocksymfoni fra Hillerød. Alle koncerter finder sted på unikke placeringer i Tivoli – popgrupper i Harmonipavillonen, intim klaverscene i Tivolis vinstue, akustiske orkestre i Koncertsalen, grupper med egne numre ved Dæmonen og meget mere.

IMG_8936

Musikskolerne indtager Tivoli. (Foto: Kia Hartelius)

Rekordforsøg med soundpainting
Jubilæumsåret for Musikskoledage i Tivoli er ikke kun rekordernes år på grund af de mange deltagere, men også fordi 2.000 børn laver rekordforsøg til Børnenes Rekordbog. Det gør de ved at skabe verdens største soundpainting-orkester på Plænen. Soundpainting er en måde at improvisere på i fællesskab, og dirigenterne Gustav Rasmussen og Ketil Duckert skaber musik sammen med alle de musikalske børn via håndtegn.

Fakta
Musikskoledage i Tivoli finder sted lørdag den 3. og søndag den 4. maj 2014.

Musikskoledage i Tivoli 2014 i tal

25 års jubilæum i år
14 scener i Tivoli
270 ensembler
6.600 musikskoleelever
74 musikskoler deltager
Deltagere i alderen 5-70 år

Udvalgt program på Plænen

  • ·         Jubilæumstale ved kulturminister Marianne Jelved lørdag den 3. maj kl. 14.30
  • ·         Søndag kl. 15.00 uddeler DAMUSA, Dansk Musikskolesammenslutning, årets musikskolepriser
  • ·         Soundpainting lørdag og søndag kl. 16.00-16.45.
  • Musikskoledage i Tivoli 2014 støttes af: Augustinus Fonden, Beckett-Fonden, Det Obelske Familiefond,15. Juni Fonden, Gangstedfonden, Lemvigh-Müller Fonden, Nordea-fonden, Ole Kirk’s Fond, Simon Spies Fonden, Toyota-Fonden, Statens Kunstråds Musikudvalg, Frederiksberg Kommunes Musikudvalg og Københavns Musikudvalg.