Årets første student på Efterslægten

 

Gry og Anne hejser flaget

Anne Gry Madsen og rektor Anne Frausing hejser flaget på Efterslægten

Anne Gry Madsen er helt sikkert sommerens første student fra HF-Centret Efterslægten – og ganske sikkert også en af de første i Danmark. Mandag satte hun sidste punktum i sin skriftlige eksamen i matematik, og hermed er to års intense HF-studier slut. Og selv om der går nogle uger, før hun har det præcise eksamensresultat, er Gry helt sikkert student med ret til at bære den hvide hue med det blå HF-bånd.

Anne Frausing, rektor på Efterslægten, var specielt glad for at kunne sætte huen på Grys hoved, da de sammen hejste flaget foran Efterslægten for at markere en af årets vigtigste festdage. Af flere grunde. Gry er nemlig ikke nogen helt almindelig HF-student.

Selv siger hun: – ”Better late than never”, men nu er jeg altså færdig i en alder af 25! Jeg har brugt meget tid indtil nu på min store passion, dans, og er blevet uddannet i både Danmark, Tyskland og USA, men nu var det altså på tide med en kompetencegivende uddannelse. For jeg skal videre. Allerede i dag skal jeg søge ind på Politiskolen, som er mit store ønske, men jeg søger nu også ind som sygeplejerske for at gardere lidt.

Gry startede for to år siden på Efterslægtens Politipakke, men fik smag for studierne og snuppede et ekstra år som HF-enkeltfagskursist, og kunne på den måde fuldføre sin HF på bare to år, nøjagtig ligesom de kursister, der fra starten har valgt et toårigt HF-forløb.

For rektor Frausing var der yderligere grund til smil. – Med Gry har jeg haft det, som om jeg var til eksamen hver dag! Jeg har nemlig fulgt Grys zumbaundervisning i vores nye dansesal hver uge, og her var det sandelig min tur til at blive udfordret. Så jeg kan skrive under på, at hun ikke blot er en dygtig kursist, hun er en lige så fantastisk lærer, som nok kunne give sine kursister sved på panden.

Personlige sejre

I de kommende uger, helt frem til den anden side af Skt. Hans, fortsætter Efterslægten med at udklække årets studenter. I alt 235 kursister regner med at krone anstrengelserne med den hvide hue, og også det gør rektor Frausing rigtig glad. – For mig at se er det en personlig sejr, hver gang en af vores kursister bliver færdig med sin HF-eksamen. På Efterslægten tager vi hvert år imod mange forskellige slags unge og ældre kursister, som alle har det til fælles, at de vil videre med deres liv, og at de er klar over, at uddannelse er den direkte vej til at komme videre. Mange har som Gry prøvet lidt af hvert, før de satte sig på skolebænken her på Hyrdevangen, og jeg tror jeg er enig med alle studenterne om, at der bliver taget virkelig godt imod dem. Ikke mindst vores lærere gør en fantastisk indsats for at hjælpe og udfordre kursisterne på deres vej gennem uddannelsen. Men det er den enkelte kursist og hendes sejr – symboliseret ved Gry her i dag – som vi markerer og ønsker tillykke med, slutter rektoren.