Årets Sønderborg Sommer Revy med lovende Brønshøj-debutant

a - revy“I kage på Christiansborg” skrevet af Flemming Jensen, bliver man præsenteret for disse fem lækre af slagsen ..

REVY: Nå ja – det er måske at tage munden lidt for fuld, men et af de fem revynavne i årets Sønderborg Revy boede faktisk i Birkevang i Brønshøj/Husum for en del år siden. Så flyttede han med familien til det sydlige Sjælland, hvor han bor i dag. Personen vi taler om er Jens Andersen – vel nok stadig mest kendt som “Polle fra Snave”, som huserede for nogle år siden.

Polle 2

Jens Andersen som “Polle fra Snave”

2700-netavisen var i weekenden taget til Sønderborg Sommer Revy for at konstatere, om den nu også er så god, som en lang række anmeldere har skrevet. Og lad det være sagt med det samme – det er den ! Men vi blev temmelig overrasket over én af de fem skuespillere, som slog sine folder på scenen. Det var jo før nævnte “Polle Jens”. Så vi rettede straks fokus mod ham, for hvordan i alverden ville han klare sig som revyskuespiller ? Han fik sin debut sidste år i Kerteminde Revyen, og nu stod han på en af de revyscener med de stolteste traditioner. Men han klarede den. I sit første nummer entrede han scenen på en knallert iført styrthjelm, og dermed var han introduceret med det samme. Ingen var nu i tvivl om, hvem Jens Andersen er, og efterhånden som forestillingen skred frem, opdagede man glædeligvis hans evner også i den retning, så det bliver spændende at følge ham indenfor inden for det felt de kommende år.

Og til selve revyen som Leif Maibom gennem årene har gjort til en af landets populæreste. Holdet er i år Flemming Jensen, Jens Andersen, Trine Gadeberg, Jeanne Boel og Maibom selv. Hver enkelt skuespiller har sine kvaliteter, og med hovedparten af morsomme tekster kørte holdet to sprudlende afdelinger hjem. Især den sidste var morsom.

Når man ser Flemming Jensens korpus i næsten alle de roller, han spiller, så er det med Luntes bevægelser fra Nissebanden. Og her er ingen undtagelse. 

a revy 4

Men for pokker hvor er han dygtig – både som tekstforfatter, skuespiller og fortolker. Den mand har en indre ro, som mærkes helt ned på tilskuerpladserne. Han kan også få folk til at klukke af grin. I årets revy i Sønderborg spiller han på alle strengene.

De to kvindelige skuespillere gjorde det også glimrende. Begge har jo en solid baggrund indenfor revyen, og de formår også at kalde latteren frem i salen. Trine Gadeberg som Helle Thorning-Schmidt i 1. maj talen var strålende, – og hun lignede virkelig !  Jeanne Boels “En kernelæser” gik også hjem.

Men til chefen himself der i sin tid skabte revyen – den tidligere skolelærer Leif Maibom, som netavisens udsendte første gang oplevede for omkring tyve år siden.

IMG_1430

Der var tid til en snak i bagscenens bar efter forestillingen mellem Leif Maibom og netavisens udsendte.

Her er tale om en lille mand, der har vokset sig større og større både som revyskuespiller, revydirektør og som revytekstforfatter. Han har udviklet sig som ringene i træet. Hvert år lægges endnu én på. Og hans eget hjertebarn – figuren “Thorleif” – har de sidste 30 år fulgt ham som et uundgåeligt og festligt indslag i alle revyerne. Ingen sommerrevy i Sønderborg uden den kiksede, morsomme og halvgenerte personage. Maibom gør det aldeles glimrende i alle indslagene, han er med i.

a - revy 5

Leif Maibom er ikke alene om Sønderborg Sommer Revy, hvis nogen skulle få den tanke. En uvurderlig støtte gennem alle årene er og har været fru Johnna. Et dygtigt makkerpar i en svær branche.

Så uanset afstanden fra Brønshøj til Sønderborg – så bør man overveje at tage turen. Også fordi Sønderjylland i sig selv er et skønt sted. Med broerne tager turen omkring små tre timer, og med forventningens glæde ned og den forløste glæde hjem, er det blot en smuttur. Man kan jo krydre den med et smut over grænsen.

Sønderborg Sommer Revy som kører over temaet “Med rød næse og blå ører” spiller til og med lørdag den 26. juli i Teatersalen på Hotel Comwell.

http://www.sommerrevy.dk/billetsalg.html